תקופת המונדיאל הנהדרת, ישיבה שעות מול הטלוויזיה והנאה מכדורגל עולמי משובח, באותו זמן הפה גם עסוק בנשנושים מסוגים שונים. במקום הגרעינים השחורים או הלבנים המיתולוגיים , ש- 2-3 כפות מהם , כמות ששווה לחופן אחד של גרעינים , מספקים לגופנו כ-50 קלוריות שרובן שומן, ומי מסתפק בחופן אחד? בחישוב מהיר אכילה של 100 גרם גרעינים (אני מתייחסת למשקל עם הקליפה, כפי שקונים בפיצוציה) שווה ל-300 קלוריות, וכאשר אוכלים מידי יום כמות כזו העלייה במשקל תגיע, ותהיה כ300 גרם כל שבוע, ויותר מ-1 קילו בחודש, לא חבל?

כלים

מה אפשר להכין על השולחן במקום? כיצד אפשר לחסוך בקלוריות ולצמצם את העלייה במשקל?

  • ירקות טריים חתוכים:
  • מלפפון וגזר לרצועות ארוכות,
  • עגבניות שרי
  • פלפלים חתוכים לרצועות.
  • ניתן להכין מטבל המבוסס על גבינה לבנה או יוגורט שלהם ניתן לצרף 1-2 כפיות תיבול, הממרחים של פרסקו מצוינים למטרה הזו וישדרגו את המטבל בצבעים שונים: הפסטו הירוק, ממרח העגבניות המיובשות האדום , ניתן גם להשתמש בממרח הזיתים . הממרחים של פרסקו מבוססים על שמנים בריאים, שמן זית וקנולה,שמנים אלו ידועים כמורידי רמות כולסטרול ומסייעים במניעת מחלות לב וכלי דם, הממרחים מצטיינים בטעם חזק, כך שכפית קטנה עושה את כל ההבדל ב"מחיר קלורי" קטן של כ-30 קלוריות לכפית.
  • אפשר לגוון ולהכין מטבל של טחינה, שעשירה בשומנים בריאים שעוזרים במניעת מחלות לב וכלי דם לתבל היטב בשום טרי ולימון .
  • פריכיות אורז: ניתן לשלב פריכיות אורז מלא קטנות, הן דלות בשומן וקלוריות ועשירות בסיבים תזונתיים המועילים לבריאותנו, ניתן להכין בנוסף מטבלים כגון גואקמולי – מטבל אבוקדו או סלסה מעגבניות טריות.
  • פירות טריים :
  • אבטיח קר , שניתן לצרף לו כמובן גבינה בולגרית 5% שומן, כוס של אבטיח מכילה את אותן הקלוריות שיש בחופן גרעינים, בנוסף האבטיח משביע יותר , ואם מצרפים גבינה אפשר ממש לקרוא לזה ארוחת ערב קלה וקיצית.
  • ענבים, 12 ענבים שחורים או ירוקים שווים כ-50 קלוריות אז בזהירות.
  • פירות קיץ נוספים כגון משמשים, אפרסקים ושזיפים גם מומלצים, הם משביעים, מספקים לגוף ויטמינים וסיבים תזונתיים החיוניים לבריאותנו. ניתן לחתוך אותם בצורה יפה ולהכין מגש גדול .
  • פופקורן ביתי, היום מעטים האנשים שעדיין מכינים פופקורן ביתי, אך יש לזכור שהאריזות המוכנות מכילות בנוסף לגרגרי התירס גם שומן צמחי מוקשה , שזה בעצם מרגרינה, שמאוד לא בריאה כי היא מכילה שומן טראנס שמעלה את רמת הכולסטרול, מגדיל את הסיכון לחלות במחלות לב וכלי דם, ומעלה סיכון לסוכרת מסוג 2. כדאי להכין פופקורן לבד, בסיר, עם מעט שמן קנולה המומלץ .

הכותבת היא הדיאטנית הקלינית מירב רבר, יועצת התזונה של חברת פרסקו.