לין הביע צער על המתיחות בין המדינות וקרא לנשיא לשכת המסחר התורכית לשלב כוחות על מנת שיחסי הכלכלה העסקיים בין המדינות לא ייפגעו. "על כל אחד מהצדדים לקרוא לקהילה העסקית בארצו להמשיך לעשות עסקים עם המדינה השכנה, על מנת שימשיך להתקיים בין המדינות מסחר שוטף ותקין."
מנתוני איגוד לשכות המסחר עולה כי, היקף הסחר בין ישראל לתורכיה זינק ב 27% בארבעת החודשים הראשונים של שנת 2010 ועמד על כמיליארד דולר לעומת כ- 793 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. בתקופה זו היצוא לתורכיה עלה ב- 16% מ- 353 מיליון דולר ל-410 מיליון דולר, והיבוא מתורכיה עלה ב- 36% מ-440 מיליון דולר לכ- 600 מיליון דולר.
מהשוואת הנתונים לארבעת החודשים האחרונים של 2009 עולה כי היקף הסחר בין ישראל לתורכיה זינק ב 24% . כאשר היצוא לתורכיה עלה ב- 19% מ- 345 מיליון דולר לארבעת החודשים האחרונים של 2009 ל- 410 מיליון דולר, והיבוא מתורכיה עלה ב- 28% מ-469 מיליון דולר לכ- 600 מיליון דולר.
לדברי לין, "העלייה בהיקף הסחר מתחילת השנה חיובית. הקיטון בשנה שעברה לא נבע כתוצאה מהיחסים הפוליטיים בין המדינות, אלא כתוצאה מהמשבר הגלובלי שהשפיע על היקף היצוא של כל אחת מהמדינות".
בשנת 2009 קטן היקף הסחר בין ישראל לתורכיה ב 28% ועמד על 2.5 מיליארד דולר לעומת 3.4 מיליארד דולר בשנת 2008. כמו כן היצוא לתורכיה בתקופה זו קטן ב-33% מ-1.6 מיליארד דולר ל- 1.1 מיליארד דולר, וכלל יצוא של: כימיקלים, מוצרי פלסטיק, מתכת וציוד חשמלי. היבוא מתורכיה בתקופה זו קטן ב-24% מ- 1.8 מיליארד דולר ל-1.4 מיליארד דולר, וכלל בעיקר: טקסטיל, פלסטיק, מתכות, ציוד חשמלי וכלי תחבורה. היקף הסחר של ישראל עם תורכיה מהווה כ- 2.6% מכלל היקף הסחר של מדינת ישראל.
לין: "אני ממליץ להשאיר את הפוליטיקה ואת ליבוי היצרים בצד. בין תורכיה וישראל יש קשרי מסחר ענפים והדוקים החל בתעשייה הביטחונית וכלה בתעשיית נופש ותיירות. יש לנהוג בשיקול דעת יציב ואחראי ובמיוחד ברגעים אלו, בהם היצרים משתוללים. צריך להשאיר את הפרובוקציה בתחום צר ולא להיגרר אחריה. החוכמה היא לדעת לנהל את המשבר ולא לתת למשבר לנהל את המעורבים."
לין קרא גם למגזר העסקי בישראל לקחת אחריות ולא להיגרר להתלהמות הכללית. הבסיס ליחסים טובים בין מדינות ובין עמים הוא מסחר ועסקים. עד היום הבסיס הזה בין תורכיה וישראל הוכיח עצמו כרחב ואיתן וזו תהיה טעות לערער אותו. צריך להבין כי דרדור ביחסים ופגיעה בגשר המסחרי עסקי יפגע בכולם. מספיק להתבונן בעצבנות בבורסה בתל אביב ובאנקרה שנסחרות בירידות של 2%".