בהמשך דיבר פרופ' יעקב הרט על השיקום המקצועי כחלק מהמערך השיקומי הכולל, וציין כי הוא רואה חשיבות רבה בביקור של אגף השיקום: "אני מאמין כי גם נכים קשים ביותר שיש להם רצון ומצליחים להחזיר אותם למעגל העבודה, יכולים להיות מאושרים ומסופקים מהעשייה. יש בכך גם להפחית מנטל התמיכה הכספית בנכה ובאופן עקיף לצמצם את עלויות הטיפול הרפואי", אמר. פרופ' הרט ציין עוד כי מזה מספר שנים מוביל המרכז להכשרה ושיקום מקצועי בסקר שנעשה על ידי הביטוח הלאומי, ממנו עולה כי מעל 60 אחוז מבוגרי המרכז נקלטו בשוק העבודה והמשיכו לעבוד.
עמי מגדסי, מנכ"ל המרכז להכשרה ושיקום מקצועי דיבר על מטרות המרכז לשלב אנשים עם מגבלה בשוק העבודה הרגיל באמצעות תהליך של הכשרה מקצועית. "יש לנו צוות גדול ומכובד של פסיכולוגים תעסוקתיים ומכשירים מקצועיים ומגוון רחב מאוד של קורסים שאנו מציעים לאחר תהליך של אבחון וייעוץ תעסוקתי", ציין מגדסי. קותי מור, מנהל אגף השיקום של משרד הביטחון, ציין כי מטרת המרכז להחזיר אנשים עם מגבלה לשוק העבודה החופשי הינה מטרה ראויה המתחברת לתפיסת העולם של אגף השיקום, לפיה אחת המשימות העיקריות היא להחזיר כמה שיותר נכי צה"ל למעגל העבודה. לדבריו, השנה הוחלט לשים דגש על תעסוקה כאחד האתגרים הרציניים ביותר של אגף השיקום.
הביקור כלל גם סיור במספר סדנאות וקורסים המתקיימים במרכז לצורך התרשמות מהפעילות. בין הקורסים בהם ביקרה הנהלת אגף השיקום: טכנאות שיניים, מכינה ללקויי שמיעה, קורס בגרפיקה ממוחשבת, אופטיקאות, ועוד.