דיון ראשון בהשגה על החלטת ועדת קבלה בישוב קהילתי התקיים לפני מספר ימים בועדת ההשגות על ועדות קבלה בישובים קהילתיים בנגב ובגליל.
בשנת 2011 קיבלה הכנסת את הצעת החוק שנועדה להסדיר את פעולתן של ועדות קבלה ליישובים קהילתיים קטנים בנגב ובגליל, כולל הרחבות קהילתיות של יישובים כפריים, כגון קיבוצים, מושבים שיתופיים מושבי עובדים וכפרים שיתופיים, ולעגן בחקיקה את הביקורת השיפוטית על החלטות ועדות הקבלה, וחוקקה חוק לפיו תוקנה פקודת האגודות השיתופיות.
לפי הפקודה, מקרקעין בישוב בנגב ובגליל יוקצו למועמד המבקש לרכוש בו זכות במקרקעין רק על-פי המלצת ועדת קבלה, המורכבת משני נציגי הישוב הקהילתי, נציג התנועה שהישוב מסונף אליה או חבר בה, נציג הסוכנות היהודית או ההסתדרות הציונית ונציג המועצה האיזורית שבתחומה מצוי הישוב.
בהתאם לתיקון בחוק, מועמד שועדת הקבלה דחתה את קבלתו לישוב, או ישוב המעוניין להשיג על החלטת ועדת הקבלה לקבל מועמד לישוב, רשאים להגיש השגה על החלטת ועדת הקבלה בפני ועדת ההשגות על החלטות ועדות הקבלה לישובים בנגב ובגליל. ועדת ההשגות רשאית לבטל את החלטת ועדת הקבלה, לאשרה, להחזיר את הנושא לדיון מחודש בפני ועדת הקבלה או לקבל החלטה אחרת במקומה.
וועדת ההשגות מורכבת מחמישה חברים הממונים על ידי שר הבינוי והשיכון וכוללים איש ציבור בעל השכלה בתחום המשפט, העבודה הסוציאלית או מדעי ההתנהגות, רשם האגודות השיתופיות או סגנו, עובד רשות מקרקעי ישראל, עובד משרד הרווחה והשירותים החברתיים ועובד משרד החקלאות ופיתוח הכפר. ריכוז הוועדה הוטל על רשות מקרקעי ישראל, ואת התפקיד, נכון לעתה, מבצע עובד הרשות מהאגף החקלאי, מר יאיר עופר.
ב-4 למאי, החלה הוועדה בפעילותה וקיימה דיון ראשון בהשגה שהוגשה לה. סדרי עבודת הוועדה יפורסמו, על-פי הוראות התיקון, באתרי משרד הבינוי והשיכון ומשרד המשפטים, ובנוסף יועלו לאתר רשות מקרקעי ישראל.