גרבלקס סלמון על פולנטה בליווי ביצי שליו - מתכון טאפאס מומלץ של פז מידן ואורנית עובדיה, נציגות בית הספר למלונאות תדמור, שהגיעו עם טאפס זה ומתכונים נוספים לשישיית הגמר בתחרות הטאפסים הבינלאומית של בתי ספר לקולינריה
רכיבים:
- 300 גרם פילה סלמון טרי עם עור
- 200 גר סוכר לבן
- 200 גר מלח דק
- 15 ביצי שליו
- מעט שמן סויה/קנולה
לפולנטה-
- 250גרם קמח תירס
- 500 מ"ל חלב
- 50 גר חמאה
- מלח
לקישוט-
בצל ירוק( רק בחלק הירוק) חתוך אלכסוני.
גבינת שמנת ושמיר
אופן הכנה-
גרבלקס - מכינים תערובת של סוכר ומלח וקוברים בתוכה את נתח הסלמון למשך יממה.
פולנטה - מרתיחים חלב וחמאה, מנמיחים את האש ומוסיפים תוך כדי ערבוב בהדרגה את קמח התירס, וטורפים עד קבלת מסה מוצקה.
ביצי שליו - מחממים סיר עם מים וחומץ ומכינים ביצה עלומה.
הרכבת המנה-
קורצים בעזרת רינג קטן את הפולנטה ומניחים במרכז צלחת ההגשה.
פורסים את הסלמון לפרוסות דקות ומניחים פרוסה על הפולנטה.
מניחים על הסלמון את ביצת השליו ומקשטים במעט בצל ירוק מעל.
**ניתן להגיש עם זילוף של גבינת שמנת עם שמיר מעל הפולנטה**