כלים

גרבלקס סלמון על פולנטה בליווי ביצי שליו - מתכון טאפאס מומלץ של פז מידן ואורנית עובדיה, נציגות בית הספר למלונאות תדמור, שהגיעו עם טאפס זה ומתכונים נוספים לשישיית הגמר בתחרות הטאפסים הבינלאומית של בתי ספר לקולינריה

רכיבים:

- 300 גרם פילה סלמון טרי עם עור

- 200 גר סוכר לבן

- 200 גר מלח דק

- 15 ביצי שליו

- מעט שמן סויה/קנולה

לפולנטה-

- 250גרם קמח תירס

- 500 מ"ל חלב

- 50 גר חמאה

- מלח

לקישוט-

בצל ירוק( רק בחלק הירוק) חתוך אלכסוני.

גבינת שמנת ושמיר

אופן הכנה-

גרבלקס - מכינים תערובת של סוכר ומלח וקוברים בתוכה את נתח הסלמון למשך יממה.

פולנטה - מרתיחים חלב וחמאה, מנמיחים את האש ומוסיפים תוך כדי ערבוב בהדרגה את קמח התירס, וטורפים עד קבלת מסה מוצקה.

ביצי שליו - מחממים סיר עם מים וחומץ ומכינים ביצה עלומה.

הרכבת המנה-

קורצים בעזרת רינג קטן את הפולנטה ומניחים במרכז צלחת ההגשה.

פורסים את הסלמון לפרוסות דקות ומניחים פרוסה על הפולנטה.

מניחים על הסלמון את ביצת השליו ומקשטים במעט בצל ירוק מעל.

**ניתן להגיש עם זילוף של גבינת שמנת עם שמיר מעל הפולנטה**