הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של 'הטחנות הגדולות של א"י', מציעה מתכון של עוגיות מקמח כוסמין מלא 100%, שיבולת שועל, חמוציות ושקדים

כלים
עוגיות מקמח כוסמין מלא 100%, שיבולת שועל, חמוציות ושקדים (צילום : מנחם גרייבסקי)
עוגיות מקמח כוסמין מלא 100%, שיבולת שועל, חמוציות ושקדים (צילום : מנחם גרייבסקי)

אפייה: כ-45 עוגיות, תנור מחומם ל-180 מעלות

חומרים

157 גרם (1+1/4 כוסות) כוסמין מלא 100% בטחינה דקה, 'הסדרה הבריאה' מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

100 גרם (1 כוס) שיבולת שועל (לא אינסטנט)

1 כפית אבקת אפייה

1/4 כפית מלח

75 גרם (3/4 כוס) שקדים קצוצים

40 גרם (1/4 כוס) חמוציות

2 ביצים

50 גרם (1/4 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

60 גרם (1/4 כוס) חמאה מומסת (אפשר להשתמש בשמן קוקוס או בחמאת קוקוס)

1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

מערבבים בקערה בינונית בעזרת מטרפה: קמח כוסמין, שיבולת שועל, אבקת אפייה, מלח, שקדים וחמוציות.

מערבבים היטב בקערה נפרדת (בעזרת מטרפה) ביצים, סוכר, חמאה מומסת ותמצית וניל.

מחברים בין המרכיבים הרטובים והמרכיבים היבשים בעזרת כף עץ לקבלת בצק עוגיות דביק.

יוצרים כדורים בעזרת כף קפיצית לגלידה או בעזרת כף.

מגלגלים בידיים רטובות מעט ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

משאירים מרחק של כ-1.5 ס"מ בין עוגייה לעוגייה.

מסמנים כל עוגייה בעזרת מזלג.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-15 דקות עד שמזהיב בקצוות.

מקררים ומאחסנים.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS