לדברי הנטורופתית יערה כהן איכילוב, קמח כוסמין מלא, שנטחן מהגרעין בשלמותו, עשיר בערכים תזונתיים ובהם סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצה B, חלבון ומינרלים כברזל, סידן ואשלגן. לעומת החיטה הרגילה, הרכב ומבנה חלבון הגלוטן שבכוסמין מאפשר עיכול נוח יותר עבור מי שרגיש לגלוטן (אך הוא לא מתאים לחולי צליאק).
הקמח כשר פרווה בהשגחת הרבנות ובהשגחת הבד"ץ בעלז.
מחיר: 12.90 ש"ח לאריזה במשקל 500 גרם.
להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.
מתכון לאוזני המן מקמח כוסמין מלא אורגני
באדיבות הנטורופתית יערה כהן איכילוב
מצרכים:
לבצק:
- 1+1/2 כוסות קמח כוסמין מלא אורגני של "תבואות"
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 2 כפות סוכר קנים
- 1/2 כוס חלב או חלב צמחי (ללא תוספת סוכר)
- 2 כפות שמן קוקוס
- למלית תמרים:
- לטחון במעבד מזון:
- 5 תמרים מג'הול מושרים קלות במים חמים
- 2 כפות ממרח שקדים
- 1/2 כפית תמצית וניל טבעית
- למלית שוקולד:
- לשים בכל אוזן המן קוביית שוקולד מריר איכותי (60% מוצקי קקאו ומעלה).
הוראות הכנה:
להכניס את החומרים היבשים לקערה ולערבב. להוסיף לקערה את החלב ושמן הקוקוס ולערבב, עד לאיחוד כל החומריםלעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעהלרדד את הבצק על משטח מקומח. לקרוץ עיגוליםבמרכז כל עיגול לשים כפית מילוי (או קוביית שוקולד) ולקפל לצורת משולשלאפות כ-20 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות