קינוחי חג הפסח מעלים סימני שאלה רבים כגון: באילו מנות ניתן להמיר את הקמח לסוג אחר? לאיזה סוג כדי להמירו על מנת שטעם המנה יישאר קרוב למקור? וכמובן שאלת השאלות אילו מרכיבים יכבידו באופן זעום על קיבתנו, לכן כאשר מחליטים להמיר מתכון רצוי לבחור במתכונים שהמרכיב העיקרי שלהם אינו מתבסס על קמח, לבחור בתחליף שאינו דומיננטי בטעמו או לחילופין שישתלב היטב אם שאר המרכיבים ולבסוף השתדלו לשלב את הארוחה עם ירקות רבים בעלי סיבים תזונתיים שיעזרו לעיכול.
מתכון לקינוח בראוניז כשר לפסח על בסיס קמח תפוחי אדמה:
מרכיבים (12 בראוניז גדולים):
400 גר שוקולד
400 גר חמאה
550 גר ביצים
400 גר סוכר
50 גר קמח תפוח אדמה
50 גר קוקוס לבן
50 גר אבקת שקדים
10 גר אבקת אפייה
50 גרם אגוזי מלך
אופן ההכנה:
מרתיחים מים בסיר ולאחר רתיחה מניחים סיר נוסף מעליו בתוך הסיר העליון ממסים שוקולד וחמאה .
בקערה נפרדת מערבבים סוכר וביצים.
כשהחמאה והשוקולד מומסים לגמרי ועדין חמים מערבבים את השוקולד לתוך הביצים ובוחשים היטב.
מוספים את הקמח תפוח אדמה, קוקוס אבקת שקדים ואבקת אפייה בוחשים היטב יוצקים ל2 תבניות של אינגלייש קייק.
מפזרים שברי אגוזים
אופים כ40 דק בטמפ' של 165 מעלות.
בתאבון! וחג פסח שמח וכשר