מאפה בצק עלים עם פטריות שינוקי, זוקיני ובצל סגול - מתכון מיוחד מאת ענת לבל מתוך חוברת המתכונים לחג השבועות המצורפים למארזי הפטריות של חוות תקוע. פטריות שינוקי מתאפיינות בטעם מתקתק ועדין המשתלב נהדר במגוון רחב של תבשילים. לפטרייה רגל ארוכה השומרת על מרקם נגיס גם לאחר בישול ארוך, והיא מהווה תוספת דקורטיבית לכל מנה

כלים
מאפה בצק עלים עם פטריות שינוקי, זוקיני ובצל סגול. צילום: מאפה בצק עלים עם פטריות שינוקי, זוקיני ובצל סגול
מאפה בצק עלים עם פטריות שינוקי, זוקיני ובצל סגול. צילום: מאפה בצק עלים עם פטריות שינוקי, זוקיני ובצל סגול

מצרכים לשני מאפים:

1 חבילה בצק עלים מרודד, מופשר

2 חבילות פטריות שינוקי, מופרדות מהבסיס

2 בצלים סגולים, פרוסים לרצועות

2 זוקיני (מומלץ בצבעים שונים) מקולפים בקולפן לרצועות דקיקות

2 שיני שום כתושות

עלי טימין מ 3-2 ענפים

שמן זית

מלח, פלפל שחור

1 חבילה (200 ג') גבינת עזים בסגנון פרומעז

אורגנו מיובש (אופציה)

1 ביצה טרופה

שומשום

מעט קמח לקימוח הבצק ומשטח העבודה

אופן הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מניחים את הבצק על נייר אפייה מקומח מעט ומחוררים אותו באמצעות מזלג תוך השארת שוליים של סנטימטר אחד. טורפים ביצה ומברישים את שולי הבצק, מפזרים שומשום, אופים 5 דקות ומצננים מעט.

בקערה מערבבים בעדינות את רצועות הזוקיני עם מעט שמן, שן שום כתושה, מלח ופלפל ומניחים בצד ל-10 דקות.

בינתיים, במחבת עם שמן זית מטגנים שן שום כתושה ובצל סגול עד לריכוך קל. מוסיפים את פטריות השינוקי, מפזרים טימין, מלח, פלפל ואורגנו מיובש, ממשיכים להקפיץ עד להתרככות הפטריות ומצננים.

מרכיבים את המאפה: מפזרים על הבצק קרעי גבינת עזים, את רצועות הזוקיני, הפטריות והבצל המוקפצים, מפזרים עוד מהטימין והאורגנו ואופים 25-20 דקות נוספות עד שהמאפה זהוב ומוכן לאכילה.

הערה: חשוב שהבצק יישאר קר בזמן ההכנה.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS