בלינצ'ס פטריות יער, בצל מקורמל וגבינה כחולה - מתכון מעניין ומומלץ מאת ענת לבל. המתכון לקוח מתוך חוברת המתכונים של חוות תקוע

כלים
בלינצ'ס פטריות יער עם בצל מקורמל וגבינה כחולה. צילום: ענת לבל
בלינצ'ס פטריות יער עם בצל מקורמל וגבינה כחולה. צילום: ענת לבל

רכיבים ל-6 מנות

לבלינצ'ס

2 ביצים

2 כוסות קמח

1 כוס חלב

1 כוס מים

1 כף שמן

קורט מלח

חמאה או שמן לטיגון

למלית

2 מגשיות פטריות יער פרוסות

2 בצלים סגולים פרוסים

2 כפות חומץ בלסמי

מלח, פלפל

עלי טימין מ 3-2 ענפים

2 כפיות סוכר חום

שמן

1 חבילה גבינה כחולה (רוקפור)

אופן ההכנה

הכנת הבלינצ'ס: מערבבים בקערה שמן, ביצים, קמח וקורט מלח עד לאיחוד, מוסיפים חלב ומים וממשיכים לערבב עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה. אם הבלילה סמיכה מדי, הוסיפו מים עד לקבלת המרקם הרצוי.

מחממים מחבת טפלון ומשמנים במעט שמן או חמאה בשכבה אחידה, יוצקים מהבלילה תוך הטיית המחבת בתנועה סיבובית לפיזור אחיד של הבלילה. כשהבלילה מתייצבת ומתחילה להזהיב, הופכים ומטגנים דקה נוספת. מסירים מהאש ויוצקים את הכמות הבאה, עד סיום הבלילה. מצננים.

הכנת המלית: מחממים שמן במחבת, מטגנים את הבצל, מוסיפים חומץ בלסמי וסוכר, וממשיכים לטגן כ-10 דקות עד שהבצל מזהיב ומתרכך. מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח, פלפל וטימין ומבשלים עד שהפטריות מאבדות מנפחן והנוזלים מצטמצמים. מצננים.

הרכבה: מניחים מעט מהמלית בשליש התחתון של עלי הבלינצ'ס, מפוררים גבינה כחולה, סוגרים ומגלגלים, מעבירים לצלחת הגשה לצד המתבל, ומגישים.

מטבל להגשה (אופציונלי): מערבבים מיכל שמנת חמוצה עם 3 כפות יוגורט, 1 שן שום כתושה וחופן עירית קצוצה.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS