חומרים:
1 ק"ג קמח חיטה
2 ביצים
4 כפות שמן זית
2 כוסות מים רותחים
מלח
אופן הכנה:
מכינים קרש עץ.מנפים מעליו את הקמח.מוסיפים מלח, שמן-זית וביצים.מערבבים יחד ומוסיפים בהדרגה מים רותחים.ממשיכים בפעולה כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק רך וגמיש.מכסים ומשהים למנוחה כ-20 דקות.
מילוי הפירוגי:
חומרים:
500 גר' כוסמת קלויה
500 גר' גבינה לבנה
5 בצלים
2 ביצים
מלח, פלפל
1/2 ליטר שמן צמחי
אופן הכנה:
מבשלים את הכוסמת במי-מלח.מסננים היטב. מקררים. חותכים את הבצל לקוביות קטנות.מטגנים לצבע חום-זהוב.מרסקים בבלנדר את הגבינה. מוסיפים את הגבינה לכוסמת שהתקררה. מוסיפים ביצים וחצי מכמות הבצל המטוגן.ממליחים מעט.
הרכבת הפירוגי:
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. מניחים חלק אחד על הקרש ואת האחרים מכסים. מרדדים את הבצק תוך כדי בזיקת קמח מפעם לפעם. קורצים עיגולים בעזרת כוס.מניחים מהמילוי במרכז כל עיגול.סוגרים בעזרת האצבעות.
בישול והגשה:
ממלאים סיר במים, מוסיפים מעט מלח. ומחממים.כאשר המים מתחילים לרתוח, מכניסים פנימה את הפירוגי.מבשלים במשך כ-3 דקות עד שהפירוגי מתחילים לצוף.מוציאים ומגישים עם שארית הבצל המטוגן ועם פלפל שחור טחון.