פירוגי במילוי כוסמת: קשה לחשוב על מאכל יותר פולני מזה. המתכון שייך לשפיות אגניישקה קרנגליצקה ואגתה וויידה מרשת מסעדות העילית קרנגליצי בוורשה, שהנחו סדנת הכרות עם המטבח הפולני בבית הספר תדמור

כלים
בצק הפירוגי

חומרים:

1 ק"ג קמח חיטה

2 ביצים

4 כפות שמן זית

2 כוסות מים רותחים

מלח

אופן הכנה:

מכינים קרש עץ.מנפים מעליו את הקמח.מוסיפים מלח, שמן-זית וביצים.מערבבים יחד ומוסיפים בהדרגה מים רותחים.ממשיכים בפעולה כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק רך וגמיש.מכסים ומשהים למנוחה כ-20 דקות.

מילוי הפירוגי:

חומרים:

500 גר' כוסמת קלויה

500 גר' גבינה לבנה

5 בצלים

2 ביצים

מלח, פלפל

1/2 ליטר שמן צמחי

אופן הכנה:

מבשלים את הכוסמת במי-מלח.מסננים היטב. מקררים. חותכים את הבצל לקוביות קטנות.מטגנים לצבע חום-זהוב.מרסקים בבלנדר את הגבינה. מוסיפים את הגבינה לכוסמת שהתקררה. מוסיפים ביצים וחצי מכמות הבצל המטוגן.ממליחים מעט.

הרכבת הפירוגי:

מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. מניחים חלק אחד על הקרש ואת האחרים מכסים. מרדדים את הבצק תוך כדי בזיקת קמח מפעם לפעם. קורצים עיגולים בעזרת כוס.מניחים מהמילוי במרכז כל עיגול.סוגרים בעזרת האצבעות.

בישול והגשה:

ממלאים סיר במים, מוסיפים מעט מלח. ומחממים.כאשר המים מתחילים לרתוח, מכניסים פנימה את הפירוגי.מבשלים במשך כ-3 דקות עד שהפירוגי מתחילים לצוף.מוציאים ומגישים עם שארית הבצל המטוגן ועם פלפל שחור טחון.