שקדי עגל חלב בראס אל חנות, קרם בצלים ופלפלים שרופים - מתכון מיוחד של השף יענקל'ה תורג'מן, ממסעדת היוקרה הירושלמית 1868, המתמחה במטבח ירושמי. "ראס אל חנות" היא תערובת תבלינים מיוחדת, האופיינית לבישול הירושלמי
200 גר' שקדי עגל טריים ונקיים( בקשו מהקצב)
2 כפות שמן זית כתית מעולה
כף וחצי תערובת תבלינים "ראס אל חנות"
כפית מלח
כפית שום כתוש
לקרם פלפלים שרופים:
2 פלפלים אדומים בשלים
שמן זית
לקרם בצלים:
כרישה אחת קצוצה דק
בצל לבן פרוס דק
3 בצלי שאלוט פרוסים דק
5 שיני שום פרוסות דק
חופן תימין קצוץ
מלח
שמן זית
הוראות הכנה
מערבבים את השקדים במלח, שמן הזית, שום ותערובת התבלינים.
מורחים את הפלפלים השמן זית ושורפים על האש או על הגריל מכל הכיוונים.
לאחר שנקלו היטב, להניח את הפלפלים בקופסא ולעטוף בניילון נצמד ע"מ שיהיה קל לקלפם.
לאחר שהתקררו מקלפים ומסירים את הגרעינים וטוחנים במעבד מזון עם 2 כפות שמן זית ומעט מלח לטעם
מבשלים בסיר את כל סוגי הבצלים יחד עם השום ,התימין ומעט שמן זית,עד לריכוך מלא, בערך כחצי שעה. מוסיפים מלח לטעם וטוחנים לקרם חלק.
להשלמת המנה :
במחבת חמה צורבים את השקדים מכל הכיוונים ונזהרים לא לבשל יתר על המידה שלא ליבש את השקדים (בערך 30 שניות מכל צד).מניחים כל שקד במעט קרם בצל ועליו קרם פלפלים שרופים. מקשטים בסלט של פול ירוק טרי ומגישים.