אחד המתכונים המפורסמים של השף גיא פרץ, הוא מתכון לשקדי עגל בסילאן עם בצלי שאלוט ותמרים. גיא פרץ הוא היועץ הקולינארי של מסעדת גספאצ'ו הכשרה הממוקמת במתחם הולידיי אין באשקלון.
שיפודי שקדי עגל - מתכון מיוחד לשקדי עגל בצ'אטני מנגו, צ'ילי סלסת עדשים שחורים, כולל מתכונים לצ'טני מנגו ולסלסת העדשים השחורים. מתכון טאפאס מיוחד של פז מידן ואורנית עובדיה, נציגות בית הספר למלונאות תדמור, שהגיעו עם טאפס זה ואחרים לשישיית הגמר בתחרות הטפאסים הבינלאומית של בתי ספר לקולינריה
שקדי עגל חלב בראס אל חנות, קרם בצלים ופלפלים שרופים - מתכון מיוחד של השף יענקל'ה תורג'מן, ממסעדת היוקרה הירושלמית 1868, המתמחה במטבח ירושמי. "ראס אל חנות" היא תערובת תבלינים מיוחדת, האופיינית לבישול הירושלמי