פסטה עם גמבה, תרד ושעועית לבנה, ברוטב עלי דפנה, לימון ושום  - מתכון מיוחד מתוך סדנת הבישול הבריאותי של שף קלאודיו פלסיאר בבית הספר לבישול תדמור

כלים

רכיבים:

חצי כוס שעועית לבנה שהושרתה במים למשך הלילה

עלה דפנה

‏4 שיני שום‏

שליש כוס מרק צח מירקות

‏2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות דקות‏

‏4 כוסות תרד שטוף וחתוך לרצועות דקות‏

כף קליפת לימון מגורר‏

‏2 כפות מיץ לימון‏

‏120 גרם פסטה קצרה‏

מלח ופלפל

הוראות הכנה:

מסננים את השעועית ושמים בסיר. מכסים ב-2 כוסות מים, מוסיפים עלה דפנה ו-2 שיני שום ומביאים לרתיחה מעל ‏להבה גבוהה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך כשעה, עד שהשעועית מתרככת ומסירים מהאש.

מרתיחים את המרק במחבת גדולה, מעל להבה בינונית. מוסיפים את רצועות הפלפל ומבשלים במשך 5-8 דקות. ‏מוסיפים תרד, קליפת לימון ו-2 שיני שום כתושות. מערבבים ומבשלים במשך 3-4 דקות,עד שהתרד מתרכך בנתיים, מבשלים את הפסטה בהתאם להוראות שעל גבי האריזה.

מסננים את השעועית (בשלב הזה מרבית הנוזלים ‏כבר נספגו, בשארית הנוזלים אפשר להשתמש כרוטב לפסטה) ומוסיפים לתערובת הפלפלים. מחממים היטב ‏ומתבלים במלח, בפלפל ובמיץ לימון. מסננים את הפסטה ומערבבים עם תערובת הפלפלים והשעועית