כלים

מרק עוף - המתכון היהודי המסורתי של שף זמי שרייבר ממסעדת סנדר. שף שרייבר לימד את המתכון המסורתי, אותו למד מסבתו, בסדנת בישול יהודי בבית הספר לבישול תדמור

חומרים:

2.5 ק,ג עוף (גב, גרונות, שוקיים)

1 נתח שפונדרה

4 בצלים

4 גזרים

שורש סלרי + עלים

שורש פטרוזיליה + עלים

1 חבילת שמיר

כרישה ולפת

מלח ופלפל לבן

אופן הכנה:

מרתיחים את הבשר/העצמות בסיר עם מים ומסירים את הקצף האפור.חותכים את הבצל לרבעים ואת שאר הירקות לפרוסות עבות.מוסיפים לבשר ומבשלים יחד כשעתיים וחצי.מסננים את המרק ומגישים חם מאוד עם קניידלעך.