מרק עוף - המתכון היהודי המסורתי של שף זמי שרייבר ממסעדת סנדר. שף שרייבר לימד את המתכון המסורתי, אותו למד מסבתו, בסדנת בישול יהודי בבית הספר לבישול תדמור
חומרים:2.5 ק,ג עוף (גב, גרונות, שוקיים)
1 נתח שפונדרה
4 בצלים
4 גזרים
שורש סלרי + עלים
שורש פטרוזיליה + עלים
1 חבילת שמיר
כרישה ולפת
מלח ופלפל לבן
אופן הכנה:
מרתיחים את הבשר/העצמות בסיר עם מים ומסירים את הקצף האפור.חותכים את הבצל לרבעים ואת שאר הירקות לפרוסות עבות.מוסיפים לבשר ומבשלים יחד כשעתיים וחצי.מסננים את המרק ומגישים חם מאוד עם קניידלעך.