ירושלים, 9 במאי, 2022 - דו"ח הבנק העולמי על הכלכלה הפלסטינית קובע כי למרות סימני התאוששות לאחר ההקלה בהגבלות הקשורות בקורונה, המצב הפיסקלי נותר מאתגר מאוד בשל הצטברות פיגורים משמעותיים בתשלומים וסיוע בינלאומי נמוך. בנוסף, למגיפת הקורונה הייתה השפעה חמורה על רווחתם של פלסטינים רבים והובילה להופעת קבוצות חדשות של פלסטינים עניים, כמו גם לעלייה בסיכון לחוסר ביטחון תזונתי. התחזית לא ברורה, ויש צורך במאמצים אשר ישימו את הכלכלה הפלסטינית על מסלול בר קיימא.
חדשות בטחוניות
רשות מקרקעי ישראל ומשרד הביטחון במגעים מתקדמים להרחבת ההסכם לפינוי מחנות צה"ל בהיקף של עשרות אלפי יחידות דיור

צוותי העבודה של משרד הביטחון ורשות מקרקעי ישראל עובדים בימים אלה על הרחבת ההסכם לפינוי מחנות צה"ל. ההסכם יכלול פינוי מחנות נוספים באזורי ביקוש ויאפשר בניית עשרות אלפי יחידות דיור חדשות, מתוכן ישווקו אלפים עד סוף השנה מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אמיר אשל, ומנהל רשות מקרקעי ישראל, ינקי קוינט, סיכמו כי בהמשך לחתימה על הסכם הקדמת פינוי מחנות צה"ל, יקיימו הצדדים מו"מ מואץ על הרחבת ההסכם לפינוי מחנות נוספים, שאינם כלולים במערכת ההסכמים הנוכחית. זאת במטרה לשחרר קרקעות באזורי ביקוש ולהגדיל את היצע שיווקי הדירות, המסחר, התיירות והתעסוקה, בד בבד עם חידוש תשתיות צה"ל והעתקתן לצפון ולדרום.
תוקדם הקמת כ 20 אלף יחידות דיור בשטחי מחנות צה"ל שיפונו

משרד הביטחון, רשות מקרקעי ישראל ומשרד האוצר סיכמו על הקדמת לוחות הזמנים לפינוי 2,500 דונם בשלושה מחנות צה"ל מרכזיים. כבר בימים הקרובים יפונו כ-1,300 דונם ממחנה סירקין בפ"ת, שיאפשרו בניית כ-13,500 יחידות דיור, מתוכן 2,700 יח"ד ישווקו עוד השנה
מחברים את הפלסטינים לפס הרחב: הבנק העולמי יקצה 20 מיליון דולר להאצת פיתוח דיגיטלי בשטחים

הבנק העולמי אישר מענק בסך 20 מיליון דולר להרחבת הגישה לשירותי אינטרנט בפס-רחב מהיר באזורים מסוימים ולאפשר פיתוח שירותי ממשל אלקטרוניים. פרויקט הדיגיטציה בגדה המערבית ועזה יתרום להתאוששות חברתית-כלכלית ויסייע להגביר את החוסן הציבורי לזעזועים, כגון משבר ה-COVID-19, על ידי כך שיאפשר לפלסטינים חיבור לאינטרנט, גישה לשירותים אלקטרוניים ולניהול עסקים באינטרנט.
הבנק העולמי יעניק 30 מיליון דולר כדי להגן על התעסוקה הפלסטינית בגדה המערבית
הבנק העולמי אישר היום מענק בסך 30 מיליון דולר לסעד כספי וליצירת הזדמנויות תעסוקה לטווח קצר לאוכלוסיות פלסטיניות פגיעות בגדה המערבית שהושפעו ממגיפת הקורונה. פרויקט ה-The West Bank Emergency Social Protection COVID-19 Response Project (הפרויקט להגנה חברתית דחופה בגדה המערבית) יתמקד הן בעניים החדשים שאיבדו את הכנסותיהם כתוצאה מהמגפה והן במשפחות שחיו בעוני כבר לפני פרוץ וירוס הקורונה, וכעת נמצאות במצב קשה יותר.
סימולטור מסוק ה-CH-53K הראשון מוכן לפעולה

תוכנית המסוקים הכבדים H-53 מסרה את סימולטור הטיסה הראשון של מסוק ה-CH-53K. סימולטור ה-CFTD (Containerized Flight Training Device) הוצב בבסיס כוחות המארינס בניו-ריבר, ג'קסונוויל, צפון קרולינה.