רצפטים

(מתכונים)

לקראת ל"ג בעומר מציע יפתח צפריר, שף מסעדת כפר הנופש בגונן טיפים לשדרוג מטעמי המדורה, להכנה עם הילדים: תפוח אדמה ממולא, לחם אינדיאני, לחם פוקצ'ה, ופונדו שוקולד - כולם לבישול מעל אש המדורה

(מתכונים)

ליום העצמאות – המתכונים המיוחדים של אלעד כחלון, סו-שף מסעדת הלופט, ל"על האש" כמו שצריך: חצילים  קלויים בטחינה, סלט פלפלים קלויים,  ולמרינדת ג'ינג'ר סויה מיוחדת לעוף. כל הדברים הקטנים שמסביב לבשר ועושים חג שמח - בתיאבון!

(מתכונים)

ריח אחר של מנגל: דגים על האש הרבה יותר טעימים, והרבה יותר פשוטים להכנה ממה שאתם חושבים. אם אתם רוצים להפתיע ולרגש את האורחים ואת עצמכם ביום העצמאות הקרוב, ולדפוק מנגל מיוחד שלא יישכח, הנה הצעה: דגים על האש. הטעם שונה, צריך קצת-יותר תשומת לב, אבל ההשקעה שווה

(מתכונים)

מרק שונה, מרק דובדבנים קר, מוכר לרבים מיוצאי הונגריה כקינוח חמצמץ מרענן. מצרכים: ציפורן, אבקת וניל, קינמון טחון, דובדבנים חמוצים, שמנת חמוצה, שמנת מתוקה, קמח, סוכר, ולהגשה- קצפת ועלי נענע

(מתכונים)

הרוטב עם השם המוזר צ'ימיצ'ורי, הפך כבר מזמן לשם שגור בפי מסעדנים ידועים וניתן למצוא אותו על כל שולחן במסעדות המתמחות בעשיית בשר, בעיקר בקרב השפים הארגנטינאים (גאוצ'ואים) הידועים בכל העולם כאלופים בעשיית בשר אשר אינם מעיזים להגיש לשולחן את המנות ללא רוטב הצ'ימיצ'ורי

(מתכונים)

"סרדין כנרת" טרי ברוטב שום ולימון, זה מה שהכין מנחם לב הדייג הוותיק מעין גב, לנשיא המדינה שמעון פרס שהגיע לביקור בנמל עין גב, שם התקיים פסטיבל עין גב ה- 66 ולצידו שייט ודייג על הכנרת, שוק איכרים ומקהלות כולל שרהלה שרון ששרו על במות לאורך המזח עד השעות הקטנות של הלילה

נוצר ב-28.02.2010 07:02
(מתכונים)

shinaהחמין של ד"ר אבי זלבה קצת לא שיגרתי, ומתאים בייחוד לשישבת קריר וביתי, אבל דורש מכם להתעורר באמצע הלילה...

(מתכונים)

שף מסעדת הפריים , אבי קאופמן , משתף לראשונה במתכון להכנת הסושי המרוקאי

(מתכונים)

סופגניות "לינדה" במילוי בקר וירקות, מתכון של שף גבי מגידיש, מסעדת לינדה. סופגניה לא חייבת להיות עם ריבה, במסעדת לינדה באשקלון החליטו למלא אותה בבשר בקר

(מתכונים)

כבד אווז out – כבד ברווז in. מנה חדשה, כבד ברווז בענבים ובצל מטוגן, כובשת את הסועדים במסעדת אלגונקווין. כבד האווז הוא חלק בלתי נפרד וידוע היטב ממטבח הגורמה האירופאי, ופריט מוכר היטב לכל אנין טעם ישראלי. לעומת זאת, בן דודו, כבד הברווז, הנחשב דוקא לרך יותר ועשיר בטעמו, לא עלה עד היום באופן תדיר על הצלחות במסעדות היוקרה הישראליות. חסידי כבד הברווז אף מעלים כטיעון נוסף בזכותו את העובדה שגידול ברווזים אינו כרוך בפיטומם המיותר ומלא הסבל, כפי שנהוג אצל האווזים, אלא הם מגודלים כמו עופות רגילים