קינוח מתוק ומושלם לחג השבועות, הוא קרם ברולה קלאסי. המתכון באדיבות ליאור טוביאנה שף מסעדת "הצדף"
להכנת קרם ברולה יש להכין מראש כלים המתאימים:
6 תבניות של כלים חסיני אש בעלי שוליים בתכולה של עד 110 סמ"ק, או כלים חד פעמיים מאלומיניום המתאימים לאפיה בתנור
תבנית אפייה שיכולה להכיל כמות מים של 1/3 מגובה כלי האפייה.
חומרים:
600 מ"ל שמנת עמידה 38% לקצפת.
4 חלמונים.
1/2 2 כפות אבקת סוכר.
תמצית וניל
3 כפות סוכר.
אופן ההכנה:
1.מקציפים בקערה את החלמונים עם אבקת הסוכר ומניחים בצד.
2.מכניסים לסיר את השמנת, הסוכר הרגיל והווניל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 7 דקות נוספות.
מצננים במשך דקה ויוצקים את השמנות מהסיר לתוך קערת החלמונים. מערבבים היטב כדי שלא יישארו גושים. במידה ונותרים גושים אפשר לסנן את התערובת לקערה.
3.יוצקים את התערובת לתוך כלי האפייה.
4.מניחים את הכלים בתבנית האפייה וממלאים אותה במים עד כ- 1/3 מגובה הכלים.
5.מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות.
6.אופים במשך 45 דקות, מצננים ומכניסים למקרר למשך מספר שעות.
7.בוזקים כפית סוכר חום על כל כלי.
8.מחממים תנור ל- 200 מעלות צלזיוס במצב גריל ומכניסים את כלי האפייה להקרמה עד שהסוכר הופך לקרמל חום.
מגישים כאשר הקרמל קרוש, מזוגג ועדיין חם.
מסעדת הצדף: שדרות משה דיין מערב, פינת יוסף ספיר 2, ראשון לציון.