מדובר בחברה שחתמה על חוזה עם רשות מקרקעי ישראל להקמת מפעל במגרש ריק באזור תעשייה במועצת אבו סנאן, הסמוכה לעכו, אך לא עמדה בתנאי החוזה ולא החלה בעבודות הבנייה להקמת המפעל. כתוצאה מכך קרקע ציבורית שהוקצתה כדי לתמוך בתעשייה וליצור מקומות עבודה לתושבי האיזור, עמדה כאבן שאין לה הופכין.
החברה עיכבה את ביצוע עבודות הפיתוח במשך שנים רבות ובניגוד לחוזה ההקצאה. לאור העובדה כי החוזה של החברה עם רשות מקרקעי ישראל הסתיים השנה, ורשות מקרקעי ישראל הודיעה לחברה כי לא עמדה בתנאים ולא מימשה את חוזה הפיתוח, בוטלה ההקצאה.
לאחר הודעת הרשות לפיה החוזה מבוטל, החלה החברה לבצע עבודות בנייה בקרקע לאחר שזכויותיה בה כבר הסתיימו, ובניגוד להוראות המפורשות של רשות מקרקעי ישראל.
בתגובה, פנתה רשות מקרקעי ישראל לבית המשפט, אשר הוציא לבקשתה צו מניעה שאסר על החברה לעבוד באתר. למרות זאת, המשיכה החברה בעבודות הבנייה, כאשר היא מתעלמת לחלוטין מפסיקת בית המשפט.
רשות מקרקעי ישראל עתרה לבית המשפט שוב בשבוע שעבר והתלוננה על ביזיון בית המשפט. בית המשפט קיבל את תביעת הרשות וקבע כי המשך העבודות המנוהלות על ידי החברה בשטח, למרות צו המניעה שניתן נגדה, מהווה ביזיון בית המשפט. השופט חייב את החברה בקנס של 40,000 ₪ ועוד 5,000 ₪ לכל יום נוסף בו משתמשת החברה בקרקע. בנוסף חויבה "מרכז הבנייה – אבו סנאן בע"מ" גם בהוצאות משפט בסך 1,500 שקלים. מאחר ונציגי החברה לא הגיעו לדיון, ניתנה החלטת בית המשפט שלא בנוכחותם.
"מדובר בפסק דין מרתיע וחשוב", אומר ערן ליבנה מנהל מרחב הצפון - חיפה בחטיבה לשמירה על הקרקע ברשות מקרקעי ישראל, "מעבר למסר הברור לכל מי שעובר על החוק, יש כאן מסר חשוב ליזמים: להסכמי פיתוח ולחוזים לביצוע עבודות בנייה יש מועד סיום והם כפופים לזמנים הכתובים בחוזה. יזמים המחזיקים בקרקעות ציבוריות מבלי לפתח אותן ומחמירים בכך את מצוקת הקרקע בישראל ייאלצו לתת את דעתם על פסק הדין".