לא אחת נתקלים חובבי הסלט בארצנו בתופעה מציקה במיוחד - שאריות חול וביצי תולעים בסלט, ולעיתים אף תולעים שלמות. מי שאוהב לאכול סלט מודע כנראה לנושא הבריאותי שבאכילתו, אבל לא תמיד לנושא ניקיון המזון ובד"כ מקבל את העובדה שהסלט קצת "קראנצ'י". גורמים בענף מהמזון מדווחים שהמסננות המיוחדות שקיימות היום במסעדות אינן עושות את העבודה ב100 אחוז וזה כמובן מתבטא גם בטעם.
צביקה שולמן מבעלי מסעדת הגורמה אלגונקווין שבמושב בניה מכיר את הבעיה כבר שנים, אך יש לו פתרון מקורי שהביא עימו מקנדה ובו הוא עושה שימוש עבור הסלט הירוק העשיר שהוא מגיש כמנה ראשונה במסעדה. "על מנת להגיש סלט ירוק טהור ומזין יש לשטוף קודם עלים של חסה, רוקט, תרד וכד' בפיילה גדולה עם הרבה מים עד שכל החול נשטף מהעלים ושוקע לתחתית", מסביר צביקה. "לאחר מכן גוזרים את העלים ביד, למעשה קורעים אותם לגודל הרצוי. מעבירים את העלים לרשת דייגים מיוחדת. רשת שארוגה כמו שק גדול. יוצאים לחצר, מסובבים את הרשת עם העלים במהירות גבוהה, ביד ישרה ויוצרים כוחות צנטרפוגליים גדולים. המים נזרקים החוצה והעלים מתקבלים נקיים מחול ויבשים מאד."