לקראת יום העצמאות ועונת על האש : טיפים לצליית סטייקים על האש, מאת מומחי רשת מסעדות אל גאוצ'ו

כלים

• רצוי להשתמש ברשת עבה העשויה מברזל, כך שתוכל לאגור הרבה חום ולהעבירו לבשר.

• במידה והבשר קפוא, עדיף להפשיר במקרר מאשר בטמפרטורת החדר, כך ישמר מרקמו טוב יותר.

• יש להוציא את הבשר מהמקרר שעה-שעתיים לפני הצלייה, כך שהטמפרטורה של הבשר תהיה דומה לזו של הסביבה החיצונית.

• מומלץ לשמן את הרשת לפני הצלייה ולהקפיד שהבשר לא יהיה קרוב מדי למקור האש.

• לאחר הנחת הבשר על האש אין להפוך את פרוסות הסטייק עד שמתקבלות על צידו העליון טיפות נוזל. ככל שטיפות הנוזל רבות, רמת העשייה מתקרבת ל well done. לאחר שהחלטת על מידת הצלייה הופכים שוב ומחכים עד שמופיעות טיפות הנוזל על הצד שכבר נצלה.

• המלצות תיבול - הוספת פלפל שחור ומלח ים גרוס גס מומלצת לפני או בזמן הצלייה. תיבול נוסף מומלץ – הוספת צ'ימיצ'ורי פרסקו.

• לאחר סיום הצלייה, מומלץ להשאיר את הרשת על האש כך ששאריות השומן יישרפו ויהיה קל לנקות אותה לקראת הפעם הבאה.

• להקפיד תמיד לא להשאיר אש ללא השגחה ולכבות אותה לחלוטין לאחר הסיום.

• שמרו על הניקיון כך שגם הבאים אחריכם ייהנו מהטבע.

עדכונים אחרונים

פבר 28, 2024

נגד הזרם

מתכונים
אוק 31, 2023

אופים באהבה

מתכונים
סלמון כשר
אוק 26, 2023

האם דגים צריכים שחיטה?

מתכונים