אסקבץ' דניס - מתכון מיוחד לדג דניס מטוגן עם חציל קלוי וויניגרט עגבניות. מתכון טאפאס מומלץ של פז מידן ואורנית עובדיה, נציגות בית הספר למלונאות תדמור, שהגיעו עם טאפס זה ומתכונים אחרים לשישיית הגמר בתחרות הטאפסים הבינלאומית של בתי ספר לקולינריה
- 200 גרם דניס טרי (3 דגים)
- 3 חציל גדול
- 50 גרם בזיליקום טרי
- 3 יחידות עגבנייה אדומה
- צרור בצל ירוק
- צרור כוסברה
אופן הכנה:
את הדג חותכים לקוביות של כ25 גרם.
מחממים במחבת שמן ומטגנים את הדג קלות.
קולים חציל על אש גלויה/ גריל עד ריכוך, מקלפים ומנקזים מנוזלים על מסננת לפי הצורך, וחותכים לפרוסות עבות.
חותכים עלי בזיליקום לשיפונדים ומניחים על פרוסות החציל במרכז הצלחת.
רוטב סלסה עגבניות -
חותכים 2 עגבניות (ללא קליפה) לברונאוזים, חותכים בצל ירוק לאמנסה (קטן) וקוצצים כוסברה השה.
מערבבים הכול ביחד ומוסיפים שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.
ויניגרט עגבניות -
- 4 עגבניות אדומות- סוחטים את המיץ
- 100 מ"ל שמן זית
- 50 מ"ל מיץ לימונים
טורפים את כל המרכיבים ביחד (פרט לשמן) עם מטרפה או מעבד מזון ומזלפים בהדרגתיות את השמן.
אופן הגשה-
במרכז הצלחת מניחים פרוסת חציל ועליו מפזרים בעדינות מעט שיפונד בזיליקום. על הבזיליקום מניחים את פרוסת הדג ומניחים על הדג מעט מהסלסת עגבניות.
מזלפים למעלה טחינה ירוקה או ויניגרט עגבניות.