הלהיט החדש של יפו: נרגילה מתפוח עץ אמיתי. פיתוח ישראלי חדש שהוצג השבוע במסעדת הדגים המפורסמת "ראוף ואתינה" ביפו – נרגילה מתפוח עץ אמיתי. לאחר ארוחה דשנה נוהגים הסועדים ב"ראוף ואתינה" להזמין נרגילה עם טבק בטעם תפוח עץ, אך ראוף, המסעדן המפורסם, החליט לקחת את קונספט הנרגילה צעד נוסף קדימה ויצר נרגילה מיוחדת המורכבת מתפוח עץ אמיתי.

כלים
"אמנם מדובר על נרגילה מיוחדת שמוגשת במסעדה אבל אפשר להכין את הנרגילה הזו גם בבית", מסביר ראוף, ממסעדת ראוף ואתינה. "קודם כל נפטרים מהראש של הנרגילה שעשוי בד"כ מחרס. לאחר מכן לוקחים תפוח ירוק, שהריח שלו חזק יותר מהאדומים, ומחדירים סכין למרכזו. מוציאים את החלק הפנימי המכיל את הגרעינים כך שישאר חור עגול חלול באמצע התפוח. בשלב הזה מתקינים את התפוח על הנרגילה, ממלאים את המרכז בטבק בטעם תפוח, עוטפים את התפוח בנייר כסף, מחוררים אותו בחורים גם מעל הטבק וגם מעל שולי התפוח עצמו, וולסיום מוסיפים את הגחל מעל התפוח. התפוח הטרי מוסיף לעשן טעמים וניחוחות חדשים ומשדרגים את חוויית הנרגילה הקלאסית. "

בראוף ואתינה גובים על "נרגילת התפוח" 30 ש"ח, לעומת 25 ש"ח על נרגילה רגילה.

ראוף ואתינה הם אח ואחות ממוצא יווני, המנהלים מזה למעלה מעשרים שנה את המסעדה הכי מוקפדת והכי משפחתית ביפו. ברח' קדם 81, בעג'מי, מול הים, הם יגישו לכם מבחר סלטים וחומוס מהמשובחים ביפו בתחילת הארוחה, ולאחר מכן דגים על הגריל, קלמרי ופירות ים מטוגנים, או קבבים ומיני בשרים, הכל באיכות ללא פשרות ובטעם של פעם.