כלים

קינוח תמרים: מתכון מיוחד של שף בני פרי ממסעדת "רוסו". בשבוע הבא, 16 בינואר 2011, יפתח בעמק "שבוע טעמים בעמקים 2011", בהשתתפות מסעדת רוסו, בו תוצג מנה זו יחד עם מנות רבות נוספות

rosoחומרים:

20 גר' חמאה

2 כפות סוכר חום

16 תמרים מסוג מג'הול מגולענים

1 כוס יין מרסלה

1 כוס שמנת מתוקה

לקישוט – כדור גלידת וניל

אופן הכנה

מחממים את המחבת ומוסיפים את החמאה, הסוכר והתמרים עד ליצירת קרמל.

יוצקים את יין המרסלה בזהירות ומצמצמים את הנוזלים.

מוסיפים את השמנת ומצמצמים שוב את הנוזלים עד לקבלת רוטב סמיך.

מניחים את התמרים על צלחת הגשה עם הרוטב ומקשטים בכדור הגלידה.

שבוע "טעמים בעמקים 2011", מתקיים זו השנה השביעית. בפסטיבל לוקחות חלק המסעדות- אדלה, אוקטגון, הקדירה של נגה, חוות התבלינים בגלבוע, לימוזין, פרנג'ליקו, רוסו, קימל בגלבוע, שלו ביער ותשרין ובתי הקפה המגישים ארוחות בוקר מיוחדות – אדמ'ס, כרמי זית, ללה קפה, קפה קפה, ורוברג.

האירוע מתקיים בהפקת משרד הפרסום "הפקה עברית" ויימשך 10 ימים. במהלך השבוע מציעות המסעדות ברחבי העמק חגיגה קולינרית בהשראת ט"ו בשבט ותפריטים מיוחדים במחירים אטרקטיביים.