פסטה עם ירקות ברוטב עגבניות, בסגנון איטלקי - מתכון פסטה בריא ומומלץ, מתוך סדנת הבישול הבריאותי של שף קלאודיו פלסיאר בבית הספר לבישול תדמור
2 כפות מרק צח מירקות
פלפל אדום קצוץ גם
פלפל צהוב קצוץ גס
פלפל ירוק קצוץ גס
2 קישואים קטנים פרוסים בעובי 1 ס"מ
חצי בצל קצוץ
שן שום כתושה
2 כוסות עגבניות משומרות קצוצות עם המיץ
כף רסק עגבניות
4 עגבניות מיובשות גדולות מרוככות במים וקצוצות
2 כפות אורגנו טרי קצוץ או כפית אורגנו מיובש
2 כפות ריחן טרי קצוץ או כפית ריחן מיובש
חצי כפית מלח ים
חצי כפית פלפל שחור
250 גרם פסטה
מחממים מחבת גדולה ועמוקה ומוסיפים את המרק ואת כל שאר החומרים, מלבד הפסטה. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים מעל להבה בינונית נמוכה במשך 15-20 דקות. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה. מסננים היטב ומגישים עם רוטב הירקות.