נזיד שעועית מתובל - מתכון עשיר לתבשיל שעועית בעל טעם מיוחד, הולך נהדר עם רטטוי. מתוך סדנת הבישול הבריאותי של שף קלאודיו פלסיאר בבית הספר לבישול תדמור
רכיבים:
4 כוסות מרק צח מירקות
כוס שעועית שהושרתה במים למשך הלילה
כוס בצל קצוץ
כוס עגבניות קצוצות
כף זנגביל טרי מגורר
2 כפיות כוסברה טחונה
כפית שום כתוש
רבע כפית כמון טחון
כפית מיץ לימון ליים
כף פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל
הוראות הכנה:
שמים את המרק ואת השעועית בסיר גדול ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים במשך כשעה, רק עד שהשעועית מתרככת. מסננים. שומרים 1 כוס מנוזלי הבישול.
שמים את השעועית ואת נוזלי הבישול בסיר נקי. מוסיפים בצל, עגבניות, זנגביל, כוסברה, שום וכמון. מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים במשך 20 דקות. מתבלים במלח ובפלפל. מטפטפים למעלה מיץ ליים, זורים פטרוזיליה ומגישים.