כלים

נזיד שעועית מתובל - מתכון עשיר לתבשיל שעועית בעל טעם מיוחד, הולך נהדר עם רטטוי. מתוך סדנת הבישול הבריאותי של שף קלאודיו פלסיאר בבית הספר לבישול תדמור

רכיבים:

‏‏‏‏‏4 כוסות מרק צח מירקות‏

כוס שעועית שהושרתה במים למשך הלילה

כוס בצל קצוץ

כוס עגבניות קצוצות

כף זנגביל טרי מגורר

‏2 כפיות כוסברה טחונה‏

כפית שום כתוש

רבע כפית כמון טחון

כפית מיץ לימון ליים

כף פטרוזיליה קצוצה

מלח ופלפל

הוראות הכנה:

שמים את המרק ואת השעועית בסיר גדול ומביאים לרתיחה. מנמיכים את ‏הלהבה, מכסים ומבשלים במשך כשעה, רק עד שהשעועית מתרככת. מסננים. ‏שומרים 1 כוס מנוזלי הבישול.‏

שמים את השעועית ואת נוזלי הבישול בסיר נקי. מוסיפים בצל, עגבניות, זנגביל, ‏כוסברה, שום וכמון. מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים ‏במשך 20 דקות. מתבלים במלח ובפלפל. מטפטפים למעלה מיץ ליים, זורים ‏פטרוזיליה ומגישים.