מתכון מיוחד ומושקע למאפה בשר ועדשים. מומלץ להגיש יחד עם מרק בורשט (חמיצת סלק)

כלים

חומרים לבצק:

400 גר' קמח

1 כפית אבקת-אפייה

1 כפית שמרים מיובשים

1 כפית סוכר

1 ביצה

2 חלמונים

1 כף חומץ

1 כף שמן

מלח

אופן הכנה לבצק:

  • מערבבים קמח עם אבקת-אפייה, סוכר ושמרים.
  • מוסיפים מרגרינה ומפוררים את הבצק עם הידיים.
  • מוסיפים ביצה, חלמון אחד, חומץ, שמן ושתיים עד שלוש כפות מים.
  • מעבדים הכל לבצק.
  • מכסים ומשהים את הבצק למנוחה.

חומרים למילוי:

150 גר' עדשים

1 בצל

1 ביצה

250 גר' בשר בקר מבושל

מלח, פלפל

שמן זית

אופן הכנה למילוי:

  • מבשלים את העדשים במים רותחים ומסננים.
  • קוצצים את הבצל.
  • טוחנים את הבשר במטחנה.
  • מטגנים את הבצל.
  • מוסיפים את הבשר והעדשים וממשיכים לטגן.
  • מתבלים, טועמים ומקררים.

(אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים ביצה).

הרכבת המאפה:

  • יוצרים מהבצק "פס" ארוך ברוחב כ-6 ס"מ.
  • מרדדים את ה"פס" בעזרת מערוך.
  • מסדרים את המילוי לאורך הבצק, וסוגרים אותו לרולדה.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מניחים את הרולדה בתבנית מכוסה בנייר-אפייה.
  • מורחים את הרולדה בחלמון הביצה הנותר.
  • חותכים את הרולדה לחתיכות לא גדולות.
  • אופים בתנור במשך כ-20-25 דקות.
  • מגישים עם בורשט חם בספל אספרסו.

עדכונים אחרונים