לשון בקר - המתכון היהודי המסורתי של שף זמי שרייבר ממסעדת סנדר. שף שרייבר לימד את המתכון המסורתי, אותו למד מסבתו, בסדנת בישול יהודי בבית הספר לבישול תדמור

כלים

1 לשון כבושה

2 בצלים

1 גזר

2 שיני שום

2 עלי דפנה

5 כדורי פלפל שחור

אופן הכנה:

שורים את הלשון במים קרים במשך יממה.

מסננים ושמים בסיר עם מים קרים כדי כיסוי.

מביאים לרתיחה ומסירים את הקצף.

מוסיפים מים טריים כדי כיסוי ומרתיחים שוב.

מוסיפים את שאר החומרים.

מבשלים במשך כ- 3 שעות עד ריכוך מלא.

מעבירים את הלשון למים קרים ומייד קולפים את העור.

מגישים פרוס, חם או קר.