גלילות זוקיני (קישואים) בממרח עגבניות מיובשות וטאפנד זיתים, כולל מתכון ביתי למימרח עגבניות מיובשות ומתכון לטאפנד. מתכון טאפאס מיוחד של פז מידן ואורנית עובדיה, נציגות בית הספר למלונאות תדמור, שהגיעו עם טאפאס זה ואחרים לשישיית הגמר בתחרות הטפאסים הבינלאומית של בתי ספר לקולינריה שנערכה בשבוע שעבר בעיר וולדוליד בספרד
רכיבים:
-10 יחידות זוקיני ירוק
רכיבים לממרח עגבניות:
- 300 גר עגבניות מיובשות לחות
- 50 מ"ל שמן זית להברשה
- 50 גר עלי בזיליקום
- עגבניה טרייה
- מעט מים, פלפל שחור טחון
רכיבים לטאפנד זיתים -
- 300 גר זיתי קלמטה מגולענים.
- 2 שיני שום
- 60 מ"ל שמן זית
- פלפל שחור גרוס
אופן הכנה-
לטאפנד זיתים-
טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון, מוסיפים את השמן זית בהדרגה עד לקבלת מחית חלקה.
לממרח עגבניות מיובשות-
טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון, מוסיפים את השמן זית בהדרגה עד לקבלת מחית חלקה.
הרכבת המנה -
פורסים את הזוקיני לאורך לפרוסות דקות, מברישים בשמן זית וצולים על מחבת ברזל.
מורחים על הזוקיני לאורכו מעט מהממרח טאפנד ומגלגלים כאשר התעורבת כלפי פנים.
מעמידים את גלילות הזוקיני על צלחת הגשה(2 גלילות על כל צלחת) על הראש זוקיני מניחים ממרח עגבניות.
מוגש על שמן זית. בצלחת דמוי טיפה.