mitzpemfiaחלות מקמח אורגני - מתכון מיוחד של שף קונדיטור - סיון צפריר ממאפיית מצפה הימים. בכל יום שישי מציעה מאפיית מלון מצפה הימים מגוון מאפים כולם עשויים קמח אורגני. רק בשישי אופים במאפייה את חלות השבת המדהימות עם שומשום, שקדים או פרג

כלים

מצרכים:

כ- 1.5 כוסות מי ברז

50 גרם שמרים לחים (או 15 גרם שמרים יבשים)

1 ק"ג קמח אורגני לבן

2 ביצים טרופות (להשאיר כף ביצה בצד להברשה)

1/2 כוס שמן קנולה

1/2 כוס סוכר

כף מלח שטוחה

לפיזור: ביצה טרופה, שומשום, פרג, שקדים

אופן ההכנה:

מערבבים את השמרים עם כף סוכר, 2 כפות קמח וחצי כוס מים לראש עיסה ומשאירים למשך 10 דק' עד שתוסס.

מערבבים את המלח עם השמן ומערבבים עם קצת מהקמח (כדי למנוע מגע של השמרים עם המלח והשמן).

שמים את כל החומרים במיקסר מלבד המים ומוסיפים את ראש העיסה (השמרים).

מוסיפים כוס מים ולשים על מהירות נמוכה למשך 4 דקות ואח"כ על מהירות בינונית למשך 5-6 דקות. הבצק צריך להיות רך וחלק. (אם יש צורך להוסיף מים).

מתפיחים את הבצק במשך שעה מכוסה בניילון נצמד.

מכינים 2 חלות (קולעים לצמות), מורחים ביצה ומפזרים שומשום, פרג או שקדים.

מטפיחים שוב למשך שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) ואופים במשך חצי שעה.

החלות מוכנות כאשר לוחצים מצידן והן יציבות.