בצק פילו ממולא בחזה אווז מעושן עם אספרגוס ורוטב רוי - מתכון טאפאס מומלץ של פז מידן ואורנית עובדיה, נציגות בית הספר למלונאות תדמור, שהגיעו עם טאפס זה ומתכונים אחרים לשישיית הגמר בתחרות הטאפסים הבינלאומית של בתי ספר לקולינריה
רכיבים:
- 250 גרם דפי פילו (כ8 דפים)
- 20 יחידות אספרגוס ירוק
- 300 גרם חזה אווז מעושן (ללא שומן)
- שמן סויה/קנולה להברשה
רוטב רוי-
1 פלפל אדום קלוי
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל צ'ילי גרוס
3 שיני שום קצוצות
קמצוץ זעפרן- מושרה בכף שמן חם
מיץ מחצי לימון
2 חלמונים
350 מ"ל שמן קנולה
- מלח דק
אופן הכנה -
בלונשיר לאספרגוס.
מברישים דפי פילו בשמן משני הצדדים ומקפלים ל-3 (כל דף בנפרד)
עוטפים את גבעול האספרגוס ברצועת חזה אווז ומגלגלים ביחד בתוך הפילו. (ראש האספרגוס בולט החוצה)
מכניסים לתנור עד השחמת הפילו, וריכוך האספרגוס.עוטפים את ראש האספרגוס בנייר כסף לפני התנור
רוטב רוי -
מניחים חלמונים במעבד מזון ומתחילים לעבד.
מוסיפים את הפלפל הקלוי, שום, ולימון ומזלפים את השמן בהדרגה לאט.
לאחר קבלת מאסה מוצקת מוסיפים את שאר התבלינים (צ'ילי אדום, כורכום, זעפרן, מלח) ומערבבים.
אופן הגשה-
מניחים את מאפי האספרגוס אחד על השני, ומושכים מעט מהרוי על הצלחת ליד.