לחם שיפון - מתכון מיוחד לאפייה ביתית מתוך סדנת הבישול הבריאותי של שף קלאודיו פלסיאר בבית הספר לבישול תדמור
חומרים:
1/2 1 כוסות מים חמים
2 כפות שמרים יבשים
1/4 כוס מולסה
2 כפות שמן
2 כפיות זרעי קימל
1 כפית מלח
1/4 כוס אבקת חרובים
1 כוס קמח שיפון
3 - 4 כוסות קמח מלא
אופן הכנה:
לערבב היטב בקערה את המים, את השמרים ואת המולסה ולהשהות לתפיחה כ - 10 דקות.
להוסיף לתערובת השמרים 2 כוסות קמח מלא, לערבב ולהשהות לתפיחה במקום חמים כ-20 דקות.
להוסיף לבלילה את יתר החומרים, למעֵט הקמח ולערבב היטב.
להוסיף את הקמח בהדרגה תוך כדי לישה.
להעביר את הבצק למשטח מקומח וממשיכים ללוש מספר דקות.
להניח את הבצק בקערה נקייה ומשומנת, לכסות במגבת ולהניח לתפיחה
במקום חמים 40-30 דקות בערך.
ליצור 2 כיכרות לחם, להניח בתבנית אפייה משומנת ולהשהות שוב לתפיחה.
אפשר לאפות בתבנית אפייה מוארכת
לאפות בתנור מחומם ב–180 ºC במשך 45-40 דקות.