ועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת, בראשות ח"כ מאיר שטרית (קדימה), התכנסה היום לישיבה חגיגית לציון היום הלאומי למדע. היום הלאומי למדע מתקיים מדי שנה ביום הולדתו של אלברט איינשטיין, והשנה החליטה הוועדה לייחד את הישיבה החגיגית לציון יובל לאקדמיה הלאומית הישראלית למדעים

כלים
הישיבה המיוחדת התקיימה בנוכחות יו"ר הכנסת ח"כ ראובן ריבלין, נשיא האקדמיה הלאומית למדעים, פרופ' מנחם יערי, וכ-17 נשיאים וראשי אקדמיות למדעים ממדינות מרחבי העולם, ובהם ארצות הברית, גרמניה, הודו, יפן, סין, פולין, צרפת, ושבדיה. כלת פרס נובל לכימיה לשנת 2009, פרופ' עדה יונת, נשאה את הרצאת האורח בישיבה.

בדברי הפתיחה ברך יו"ר הוועדה ח"כ שטרית את נציגי האקדמיות למדעים סביב העולם ואמר: "אני מאמין שאנחנו נמצאים פה בנוכחותה של מנהיגות העולם במדעים." ח"כ שטרית בחר להזכיר את הדגש שמדינת ישראל שמה על נושאים מדעיים, והביא כדוגמה את הזמנתם של מנהיגי האומה אשר הייתה בהתהוותה למדען פרופ' אלברט איינשטיין לכהן כנשיא המדינה הראשון. כמו כן, תיאר את השקעת המדינה במדעים ושיתוף פעולתה בתחום מול מדינות אחרות. יו"ר הכנסת ח"כ ראובן (רובי) ריבלין ברך את האורחים, ותיאר את הדמוקרטיה הישראלית והחלום הציוני שהביא להקמת המדינה. היושב ראש הציג את הבעיות אשר עומדות בפני המדינה בתחום הפוליטי ותקוותה להמשיך במאבק להשגת שלום אזורי.

פרופ' יונגשיאנג לו, נשיא האקדמיה הסינית וסגן יו"ר הפרלמנט הסיני, הדגיש את חשיבותו של שיתוף פעולה עולמי בתחום המדעים: "אנחנו צריכים לעבוד ביחד, לשאת באחריות משותפת, מדענים ופוליטיקאים יחד, כדי להקים שותפות של כל העולם ולמצוא פתרונות לבעיות שעומדות מולנו בכל התחומים" אמר. פרופ' מנחם יערי, נשיא האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים, דיבר על נחיצותו של שיתוף פעולה בין מדענים ומנהיגים פוליטיים: "אנחנו מוכנים ומזומנים לעזור למנהיגים הפוליטיים בכל הקשור לנושא המדע" אמר. סגניתו, פרופ' רות ארנון, הוסיפה שיום המדע הלאומי הנחגג בכנסת מהווה שילוב ידיים בין המדענים שלנו והמנהיגים שלנו, שהוא באמת לטובת העם כולו.

אחרי הרצאת פרופ' עדה יונת, בה תיארה את המחקר שלה בנושא ריבוזומים ואופן פעילותם, קרא ח"כ שטרית לאורחים מרחבי העולם לשמש כשגרירי המדינה בעולם הרחב, ובמיוחד בעולם האקדמיה. "כשנשמעים קולות שקוראים לניתוק קשרים אקדמאיים ומדעיים עם מדינת ישראל, אני קורא לכם להציג את המדינה שלנו כפי שראיתם בביקור שלכם בכנסת ובארץ בכלל. להדגיש את מה שהדגשנו היום על חשיבותו ונחיצותו של שיתוף פעולה עולמי בתחומי המדעים, כדי להביא לקידום המין האנושי וטיפול בבעיות הכי קשות של העולם כולו, ביניהם רעב וחוסר מים ראויים לשתייה במדינות מתפתחות." היום הלאומי למדע יצוין גם במליאת הכנסת בהצעות לסדר יום על נושאים מדעיים.