נציגי הממשל האיטלקי הביעו תמיכה רבה בישראל והודיעו כי איטליה רואה באיראן "איום אסטרטגי" וכי הם לא מתכוונים לוותר לחמאס עד שיסוג מעמדותיו לחסל את ישראל. חה"כ מאיר שטרית: "איראן גרעינית מהווה איום על מדינות ערב יותר מאשר על ישראל"

חברי הפרלמנט האיטלקי התארחו בועדת החוץ והביטחון של הכנסת והביעו דאגה בעקבות המשבר האיראני. חברי ועדת החוץ האיטלקית התארחו בדיון מיוחד אותו ניהל חה"כ מאיר שטרית (קדימה) שמטרתו הידוק היחסים בין שתי המדינות וקיום דיון במצב הבטחוני-מדיני.

ראש המשלחת, סטפנו סטפני, בעבר שר החוץ האיטלקי, אמר בדיון כי "איראן היא איום כלל עולמי וכי רומא עוקבת בדאגה אחר המתרחש במזרח התיכון. איטליה רואה באיראן איום אסטרטגי על האזור כולו".

ח"כ מאיר שטרית (קדימה) שניהל את הדיון בועדה, אמר לאיטלקים כי: "סנקציות על איראן צריכות להיות חריפות מספיק כדי שהן יוכלו להשפיע. אם הסנקציות לא יעזרו אנחנו נמצא את עצמנו במצב חמור בקנה מידה עולמי. איראן גרעינית מהווה איום על מדינות ערב יותר מאשר על ישראל, וזה עלול לגרום למלחמת חימוש גרעינית בין המדינות באזור. לא ברור למה מדינה כמו איראן שאין עליה שום איום, משקיעה מיליארדים בפיתוח נשק גרעיני במקום להשקיע אותו באזרחים. חמור אף יותר שאחמדיניג'ד והמנהיגים האיראנים קוראים בפומבי למחוק את ישראל, אך אני יכול להרגיע אתכם - אף אחד לא ימחק אותנו".

חברי הפרלמנט האיטלקי הביעו ענין במו"מ בין ישראל לפלסטינים ואף הביעו את התנגדותם לפיוס בין חמאס לפת"ח והודיעו כי "ממשלת איטליה לא תוותר לחמאס בשום צורה, אלא אם חמאס ייסוג מעמדותיו לחיסול ישראל. כרגע נראה שהסכם הפיוס בין הפתח לחמאס מהווה עוד מכשול בדרך". האיטלקים אף התייחסו למשבר הכלכלי הפוקד את אירופה והודו כי מצבה הכלכלי של איטליה אינו מזהיר וכי שלום אזורי יסייע להם לשקם את הסחר באגן הים התיכון.

חה"כ שטרית ציין כי ישראל מעוניינת להשיג שלום אזורי כולל והביע התרעמות על כך שישראל מותקפת ע"י העולם ומוצגת כתוקפנית בעוד היא מנסה להגן על עצמה. בנוסף, הוא הציג בפני האיטלקים את יוזמת השלום הסעודית וביקש את תמיכתם בקידום היוזמה באיחוד האירופי.

במהלך הסקירה של המצב המדיני והבטחוני, הביע שטרית את שביעות רצונו ממינוי של גנרל איטלקי לראשות יוניפי"ל: "לצערנו, יש זרימה חופשית של נשק מכל כיוון אל תוך לבנון. כיום, לחיזבאללה יש יותר נשק מאשר היה להם לפני מלחמת לבנון השנייה ויוניפי"ל לא הצליחו למנוע זאת עד היום. אנחנו רואים בחיזבאללה את זרועה הארוכה של איראן, והחשש הוא שאיראן תחליט להפעיל את הזרוע הזאת בעיקר כנגד אזרחים".