בטבורו של רחוב אלנבי, בבנין לשימור ובקומת בניין פנימית הסמויה מן העין, מסתתרת "מערת אלאדין" המודרנית. "שאנל גלארי" שמה. את מטבעות הזהב מהסיפור הידוע, מחליפים בדי תחרה משי וסאטן, את האבנים היקרות מחליפות אבנים יקרות לא פחות, אבני סברובסקי, בכל צורה גודל וגוון, אביזרים שונים משלימים את תכולת המערה המודרנית

כלים
ואכן, בית שאנל המשתרע על פני שטח של כ 600 מטרים הפרוסים על פני שתי קומות, מציע את כל שמעצב , חובבת אופנה או כלה לעתיד יכולים רק לחלום עליו. בדים בדים ועוד בדים, בדי משי סטאן ואורגנזה, לצד בדי שיפון תחרה וברוקד. המולת הרחוב נשארת מאחור, עת עולים במעלה המדרגות המובילות אל תוככי הקומה הראשונה שעברה זה מכבר מתיחת פנים רחבת היקף בניצוחו של מעצב האופנה שי שלום.

החנות הראשונה וההיסטורית הוקמה ברחוב אלנבי 41 בשנת 1971 ונוהלה בידי סלומון טרבולסי ו-2 אחיו. משפחת טרבולסי מאצולת יהודי לבנון החליטה לעלות לארץ ולשמש כחלוץ היסטורי בתחום שהיה בחיתוליו, תוך שהיא משאירה את עברה מאחור כשסיבות ציוניות של הגשמה וחזון לצד התגברות אנטישמיות חברתית דחקו באבי המשפחה להגשים את חזון בדי העלית בארץ.. וכך, עם גינונים אירופיים וחוצפה ישראלית, הקים אדון טרבולסי את בית שאנל.

בתקופה בהם מעצבים היו שמות בעלי ניחוח זר, וסלוני כלות שלטו בכיפה, בית שאנל היה המקור הכמעט בלעדי לתוצרת בדי המעצבים מבירות האופנה המובילות בעולם. פריס, לונדון ומילאנו לא היו מעולם קרובות יותר לתל אביב . עם התפתחות תעשיית האופנה הישראלית, מעצבים רבים פקדו את המקום כשבית שאנל משמש מעין "מכה" אופנתית לבחינת מגמות הבדים העולמיות, החלפת דעות והתחדשות במיטב שהיה לאירופה להציע.

מסורת היא לא מילה גסה בבית "שאנל", העסק שהחל כעיסוקו הבלעדי של אבי המשפחה, האדון טרבולסי, הועבר אחר כבוד בתחילת שנות ה90 לניהולו המוחלט של בנו, דידי, והוא האחראי היחיד להצעדת בית "שאנל " אל שנות האלפיים. פיתוח שווקים חדשים כמזרח הרחוק, ובכלל זה יפן מאפיינים את הרחבת פעילות הטקסטיל, כשהצורך להתאים את הביקוש לעדכנות האופנתית מכתיב את הדרך.

בשנת 1998 העתיק "בית שאנל" את מיקומו, עדיין לאותו רחוב רק במס' אחר, אלנבי 56, תוך שהוא הופך לאחת מחנויות הבדים הגדולות המרווחות והעדכניות בארץ, חנות הדגל המשתרעת על שטח עצום של כ 600 מטר עברה כאמור מתיחת פנים כוללת. הקומה הראשונה עוצבה מחדש, תוך הגדרת החלל ואיזורי התצוגה באופן המעניק לרכישה בחנות אופי של חווית קנייה עם ניחוח חו"ל מובהק.

משימת העיצוב וההתחדשות של פנים החנות, הופקדה בידו של מעצב האופנה שי שלום. שלום המלווה את פעילות "שאנל גלארי" הן כלקוח והן כמעצב , שיתף פעולה בעבר עם דידי ביצירת קטלוג הבדים המרהיב, שהיה הראשון מסוגו בארץ בו כל הדגמים אשר הופיעו בין דפיו עוצבו על סט הצילומים ללא גזירה ותפירה, תוך שהוא יוצר מראות שונים כביטוי לאפשרויות האין סופיות שבהיצע החנות.

הקומה הראשונה עוצבה תוך צמצום קפדני של סקאלת הצבעים, שחור ולבן בלבד. ההקפדה ותשומת הלב ניכרים בכל פרט מפרטי עיצוב המקום, נגרות משובחת, תאורה מדויקת, מסכי ענק ומוסיקת רקע עדכנית, לצד ניחוח לבנדר המלווה את השיטוט בחנות כענן עדין המעצים את חווית הקנייה החושית. בחנות הוגדרו אזורי ישיבה לעיון בעשרות המגזינים, לעדכון שוטף בנעשה בזירת האופנה תוך אפשרות צפייה בתצוגות אופנה אין סופיות מרחבי העולם.

אזורי המכירה חולקו למקטעים שונים המקלים על הבחירה בהגדרת סוגי הבד השונים אופיים והתאמתם לרצונו של הלקוח. תיבות תצוגה קטנות הנראות כלקוחות מחנות תכשיטים משובחת, מציגים את שלל האבנים ואביזרי האופנה המשלימים את צרכי המעצב ליצירת מראה מושלם.