כלים

‏‏טונה בסגנון מרוקאי - מתכון לסלט טונה חריף, מתוך סדנת הבישול הבריאותי של שף קלאודיו פלסיאר בבית הספר לבישול תדמור

1 ק"ג טונה

‏6 כפות שמן‏

‏1 כפית חריסה או סחוג‏

‏1 כפית כמון טחון‏

‏3 בצלים גדולים‏

‏1 כפית ראס אל חנות (ציפורן, זנגביל, קינמון, אגוז מוסקט, הל ופלפלונים חריפים)‏

פלפל שחור טחון טרי

‏1 כפית קינמון טחון‏

שלושה רבעים כוס חומץ או יין אדום

‏1 כף דבש‏

‏1 כוס צימוקים

‏1 לימון‏

מלח

רוחצים ומייבשים את הטונה. שמים 4 כפות מהשמן בכלי רדוד, מערבבים פנימה מחצית ‏מהכמות של חריסה, כמון טחון וקורט מלח. מערבבים היטב. מוסיפים את הטונה, ‏והופכים אותה בתערובת, כדי לצפותה.

מכסים, ומניחים במקרר לשעה. מוציאים את הטונה ‏מהתחמיץ. מחממים את שארית השמן בקדירה, מטגנים את אומצות הטונה במשך 5 דקות ‏מכל צד. בנתיים, קולפים ופורסים את הבצל.

מוציאים את הטונה מהקדירה ומוסיפים בצל, ‏מטגנים עד שנעשה שקוף. מוסיפים את שארית חריסה ואת ראס אל חנות. מוסיפים ‏פלפל וקינמון, ומערבבים מעל להבה נמוכה, במשך 3 דקות.

מוסיפים לקדירה חומץ או יין, ‏דבש, צימוקים, מרתיחים עד שכמות הנוזלים פוחתת בשליש. מחזירים את הטונה לקדירה, ‏מכסים ומבשלים במשך 40 דקות עד שהטונה מתרככת. מסירים מהאש, מצננים.‏ מסירים את קליפת הלימון, פורסים לפרוסות דקות, מעטרים את הטונה ומגישים עם סלט ‏ירוק.