אגף הקהילה במשרד לביטחון פנים מפעיל תכניות, בשיתוף עיריות ומועצות מקומיות, למניעת ולצמצום אלימות בקרב גילאים שונים, במסגרות הפורמאליות ומחוצה להן.
אגף זה מהווה מענה משלים למדיניות של אכיפת החוק והענישה, וחיזוקה ושיפורה של תחושת הביטחון האישי של תושבים באמצעים מגוונים כתכניות ממוקדות לאוכלוסיות יעודיות, הכשרות, מעורבות פעילה של תושבים ונשיאתם באחריות ובהסברה. פעילות זו מתבצעת בשיתוף משרדי ממשלה שונים, ארגונים אזרחיים וגורמים מקצועיים רלוונטיים.
בשלב ראשוני, הוצגה התכנית לראש העיר שהסכים מיידית להפעלתה, ולצורך זה הטיל על מר חיים נוגלבלט, מנהל האגף העירוני לשירותי חירום לקדם את הפרוייקט, ומינה גם את הרב יחיקם גמליאל, יועץ לרה"ע לנוער ולחברה לרכז "מצילה" בעיר.
שיתוף הפעולה בין העירייה לבין "מצילה" החל בפורום "שולחן עגול", באולם הישיבות של מועצת העירייה, בין כל הגורמים העוסקים, במישרין ובעקיפין, בטיפול בתחומים הנוגעים לביטחון האישי של התושבים. בפורום דורגו הנושאים העומדים לפתחה של העירייה, לפי סדרי-עדיפות מקצועיים, בשילוב נתונים שהוצגו ע"י מטה אגף "מצילה".
בדיונים הממושכים והמעמיקים נטלו חלק מטעם העירייה גם הרב יהודה הבר, חבר מועצת העירייה; מר יהודה קירשנר, מנהל היחידה לקידום הנוער; הרב משה סחייק והרב עימנואל אלול, המטפלים בתחומי נוער בשכונת קריית-הרצוג; הרב רפאל הורוביץ והרב חיים וולמן, העוסקים בנושאי נוער; גב' ארלט מויאל, מנהלת האגף לשירותים חברתיים; גב' חווה טורץ, מנהלת התכנית למניעת סיכון ילדים וצעירים; גב' ניצה לוי, עוזרת למנהל תכנית "מצילה" וגב' ציפורה גוטמן מעמותת נוער – נערות בסיכון. את המשטרה ואגף מצילה ייצגו בפורום גם מר רונאל חרמץ, ראש תחום פיתוח קהילתי; מר יוסף הגר, מפקד אק"מ (אגף קהילה – משטרה) בני-ברק; גב' אביטל לייבה, מנהלת אזור תל-אביב באגף קהילה ומניעת אלימות וד"ר ורד נאמן – חביב, קרימינולוגית ומעבירת הסדנאות.
הרב יעקב אשר, ראש העיר הדגיש שנושא טיפול בנוער ובילדים הוא אחד התחומים היותר חשובים מבחינתו לטיפול בעיר, ולצורך זה גם פועל בעיר הרב יחיקם גמליאל, יועץ רה"ע לנוער ולחברה, שפועל במגוון אמצעים, ומונה עתה גם לרכז "מצילה" בעיר. ראש העיר הוסיף, כי יתמוך בכל פעילות בנושא ובכל אמצעי אפשרי.
נצ"מ אשר בן-ברוך, סגן ראש קהילה ומניעת אלימות סקר את פעילות האגף והבהיר כי מטרת האגף ליזום ולקדם את מניעת האלימות בקהילה, באמצעות הפעלת תכניות המותאמות לכל ישוב, בשיתוף פעולה עם הארגונים הרלוונטיים ומעורבות פעילה של התושבים.
מר רונאל חרמץ, ראש תחום פיתוח קהילתי באגף הציג את נתוני האירועים במשטרת מרחב דן, תוך מתן דגש על מקרי נוער ואת הצעדים החיוניים להתמודדות עימם.
ד"ר ורד נאמן, קרימינולוגית, סקרה את מטרתן של הסדנאות ועמדה על יחודיותה של העיר ועל ריכוז הנושאים שהועלו על סדר-היום.
מר חיים נוגלבלט, מנהל אגף שירותי חירום של העירייה ציין את חשיבות פעילות "מצילה" כאגף שמאגם בשיטת "מקל וגזר", כשמחד יש לתת לנוער את כל הנדרש בעבורו, ובמקביל לפעול בכל האמצעים למניעת אלימות. הוא הציע לכנס נציגים בפורום אחת לחודש, כדי לקבל דיווחים שוטפים מהשטח והמשך שיתוף פעולה עם כל הגורמים.