ועדת הבטיחות בדרכים בעיריית בני-ברק סיכמה על הצורך בהפצתן בעיר של הוראות גדולי התורה על החובה לשמור על כללי הזהירות בדרכים, כאחת מהפעולות הדרושות בתחומי ההדרכה וההסברה בקרב בני כל הגילאים בעיר, וביחוד בקרב הילדים והנערים-כך סוכם בישיבת הועדה שהתכנסה בימים אלו בהשתתפות הרב אברהם רובינשטיין, סגן רה"ע ויו"ר הועדה; הרב יעקב אשר, ראש העיר; הרב חנוך זייברט, מ"מ רה"ע; חברי מועצה וחברי הועדה ומנהלי תלמודי-תורה רבים מהגדולים ומהמרכזיים בעיר

כלים

בהתאם להוראות החוק, ועדת בטיחות בדרכים היא ועדת חובה בעירייה, ומתפקידה ליזום פעילויות לצמצום מספר התאונות בדרכים, ליצור שיתוף-פעולה בין הגופים הממסדיים הציבוריים והוולונטריים, כדי לתכנן ולבצע תכניות פעולה לצמצום מספר התאונות.

בפתח הישיבה ציין הרב אברהם רובינשטיין, סגן רה"ע ויו"ר הועדה, כי לפני כינוס הועדה היה בביתו של מרון הגאון הגדול רבי חיים קנייבסקי שליט"א, שהגדיר את הנושאים בהם עוסקת הועדה כ"פיקוח נפש", ואף הוסיף כי בשעתו הגאון רבי חיים ליס זצ"ל, כאשר ראה ילד קטן דאג להעבירו בכביש במעבר-חצייה, ואף היה אומר לאותו ילד, כדי לתת לו את התחושה הטובה, שכאילו הוא מבקש שהילד יעבירו את הכביש.

הרב יעקב אשר, ראש העיר קרא למשרדי ההמשלה הנוגעים בדבר לפעול להגדלת תקציבי ההסברה והפרסום בקרב הציבור, במקום לצמצמם, שכן עליהם לזכור שבקרב הציבור החרדי, שאינו צופה בטלוויזיה ובאינטרנט, אין מודעות הסברתית לעניין הזהירות בדרכים, לעומת הציבורים האחרים שנחשפים לתקשורת מעין אלו.

יחד עם זאת, הדגיש ראש העיר, כי כל תקציב למטרת הסברה והדרכה בקרב הציבור בעיר מנוצל עד תומו, וכך גם היו פעולות פרסום ברוכות ומעולות כמו בבתי-ספר בית יעקב הרב כהנמן שיכון ג' וגור. בין הדגשים שתשים העירייה בקרב בתחומים אלו יהיו קווים בינעירונים במסלולים חדשים, כמו קו 422 לירושלים, שיביאו לצמצום תנועת האוטובוסים באותם כבישים כל העת, שכבר אושר בביקורו של מר ישראל כץ, שר התחבורה באחרונה אצל ראש העיר, תוספת תחנות קצה לקווי אוטובוסים בינעירוניים והפעלת פקחים מהחברה הכלכלית העירונית להכוונת תנועה ולא לרישום דוחו"ת באותן שעות, כדי שעיסוקם הבלעדי יהיה אז רק בשיפור זרימת התנועה.

הרב חנוך זייברט, מ"מ רה"ע קרא למציאת פיתרונות בטיחותיים ככל האפשר, אם ברצון העירייה לחנך ילדים לזהירות בדרכים, ונקב בדוגמאות שונות של מקומות שבהם דרושים בהקדם פיתרונות מסוג זה. הוא גם קרא למנהלי מוסדות החינוך לכלול שיחות בקרב התלמידים בנושאים אלו ולחדד את רגישותם לחשיבות הזהירות בדרכים.

הרב חנוך זיידמן, מנהל האגף לתשתיות ולפיתוח של העירייה סקר פעולות שבוצעו באחרונה לתיקון המצב בצמתים שונים בעיר, כדוגמת שיפורים שבוצעו ברחוב רבי עקיבא ובצמתים שונים ובצמתים שונים ברח' ז'בוטינסקי וכאלו המתוכננים בקרוב בנקודות שונות לאורך רחוב הרב כהנמן, כאשר אחד הדגשים ברמזורים הינה להביא להפרדה בין נסיעת כלי-רכב לבין מעבר הולכי-רגל.

גב' ציפורה אורלנצ'יק, מנהלת מח' תחבורה באגף סקרה פעולות הסברה נרחבות שבוצעו במהלך התקופה האחרונה בקרב ילדים ונערים ועל הרחבתן גם בקרב מבוגרים, ובכלל זה הרצאות במועדוני קשישים. היא גם מסרה פרטים על תכניות הסברה במוסדות חינוך, בנוסף לאלו שבמסגרות הקשורות למשרד החינוך או לחינוך העצמאי.

הרב גדליהו בן-שמעון, חבר מועצת העירייה וחבר הועדה הגיש ,כי הוראות גדולי התורה בתחום הזהירות בדרכים השפעתן מרובה על הציבור, ולכן ראוי לתת את הדעת להפיצן, במירב האמצעים בקרב הציבור.

הרב גבריאל כהן, מנהל מח' גני-ילדים בעירייה קרא לפעול בכלי-הסברה מתאימים לציבור החרדי ולהפעילם בקביעות, כפי שנהוג בקבוצות ציבוריות אחרות, שכן המדובר הוא בדיני נפשות, ולכן יש לבצע את הדרוש ובהקדם האפשרי.

חלק מחברי הועדה קראו להגביר את אכיפת המשטרה בנקודות-תורפה ובמקומות בהם ישנן הפרעות לתנועה. הצעות מגוונות השמיעו גם מנהלי תלמודי-התורה שהשתתפו בדיון, על-סמך היכרותם מקרוב את הצרכים ואת הדרכים לפיתרונם.