מחלקת רישוי עסקים בעיריית בני-ברק החלה בפעילות נרחבת נגד מכירת כריכים ממקורות בלתי ידועים, או החזקת כריכים בלא קירור מתאים. את ההחלטה לפעול כנגד תופעה מסוג זה קיבלו הרב אברהם פרטוש, חבר מועצת העירייה וראש מחלקת רישוי עסקים ומר אברהם בלושטיין, מנהל המחלקה שגם הביאו את הדברים לידיעת הרב יעקב אשר, ראש העיר שנתן את ברכתו לפעילות והבטחתו לסיוע בכל הדרוש

כלים

על הפעילות הוחלט בעקבות הודעה שנתקבלה בלשכת הבריאות המחוזית בתל-אביב מחדר המיון של בי"ח "מעייני הישועה" על אשפוזם של ארבעה אחים באותו יום בעקבות הרעלת קיבה והחשש שתופעה זו נגרמה כתוצאה מאכילת כריכים עם טונה.

עם קבלת המידע יצאו מר שלום סהר, המפקח המחוזי במשרד הבריאות ומר אברהם בלושטיין, מנהל מח' רישוי עסקים בעירייה, כדי ליטול דגימות מזון משאריות הכריכים, והן הועברו לבדיקה במעבדה. בבדיקות נמצאו זיהום בכריכים, שמהווה בסיס לחשש בדבר אי שמירתם בתנאים הולמים.

בעקבות החששות שהועלו פנה מר אברהם בלושטיין לכל בעלי חנויות המזון בדרישה שלא למכור כריכים בבתי עסק בלא רישיון יצרן והחזקתם בלא קירור, עובדה העלולה לגרום להרעלת מזון ולסיכון בריאות הלקוחות. הוא מדגיש במכתבו, כי מכירה מעין זו מחייבת בהתאם לחוק, רישיון עסק מתאים, ואי הקפדה על החוק עלולה להביא לשלילת רישיון העסק והגשת כתבי תביעה בגין הפעלת עסק בלא רישיון.

בד בבד, פועלים אגף החינוך של העירייה ומח' רישוי עסקים לבדיקת התנאים התברואתיים בהובלת מזון ובהגשתו במוסדות חינוך, כדי למנוע פגיעה בבריאות ילדים. נושא זה, שגם הועלה בחוזר משרד החינוך, והוא במסגרת יזמה של שני גופים אלו, כדי לדאוג שהאוכל המגיע לתלמידים נקי ובריא, יקבל עדיפות, ובחוזי התקשרות עם ספקים ומוסדות חינוך יושם דגש על אספקת ארוחות רק בידי ספקים מורשים, בעלי רישיון יצרן ממשרד הבריאות, ובתיאום עם לשכת הבריאות המחוזית, וזאת כדי להביא למירב התנאים התברואתיים באספקת מזון למוסדות חינוך.