דו"ח ארנסט & יאנג, התייחס בשנת 2006 לנושא, וקבע כי מעורבותם של גורמים רבים מדי בהליך אישור ההשקעות (משרדי התיירות, האוצר והתמ"ת וממ"י), פוגעת במוטיבציה של היזם, הנאלץ לבזבז זמנו במרוץ בין משרדים, יוצרת חוסר יעילות וסרבול בירוקרטי ואף מונעת יישום אסטרטגיית פיתוח כוללת ובסופו של דבר תביא לפגיעה קשה בתחרותיות על היזם מול מדינות אחרות.
העברת המינהלת נעשתה במסגרת היערכות משרד התיירות להגעתם של 5 מיליון תיירים החל משנת 2015 ולגידול בתיירות הנכנסת בשנים הקרובות. בהתאם ליעד זה, צפוי מחסור של כ-19,000 חדרי מלון, בדגש על אזורי הביקוש העיקריים בהם ירושלים ותל אביב. בנוסף פועל המשרד להקמתן של אטרקציות תיירותיות שישדרגו את המוצר התיירותי, שיעודדו את התייר להאריך את שהותו בישראל ובכך להגדיל את ההכנסות מביקור זה.
השר סטס מיסז'ניקוב: "העברת המינהלת למשרד התיירות תסייע באופן משמעותי להסיר את חסם מלאי החדרים, הסרבול הבירוקרטי המרחיק יזמים ומשקיעים מישראל, ולמקסם את הפוטנציאל הכלכלי מהתיירות הנכנסת. בשנת 2010 צפויה המינהלת לאשר פרויקטים תיירותיים בהיקף השקעות של כ-2 מיליארד שקלים, תוך מתן מענקים בסך חצי מיליארד שקלים, אשר יביאו לבנייתם של אלפי חדרי מלון, מהם תעמוד התפוקה הישירה והעקיפה על מאות מיליוני שקלים ואלפי מועסקים חדשים".
חשוב לא פחות, הוסיף השר, "צעד חשוב זה ימצב את ישראל כמדינה אטרקטיבית להשקעות, בה הקשר בין היזם למדינה הנו ישיר, יעיל ומהיר ותגובת המשק לתנאי השוק המשתנים הינה מהירה ומעודדת השקעה".
המינהלת הוקמה בחודשים האחרונים, בהתאם לתיקון בחוק לעידוד השקעות הון, על ידי מינהל הפיתוח במשרד התיירות, אשר יפעיל את עבודתה, וחברים בה חמישה נציגי משרדי האוצר והתיירות.
בתוך כך, יצא משרד התיירות בסוף השבוע בסבב חדש של הגשת בקשות לסיוע לבניית בתי מלון חדשים, להרחבת בתי מלון קיימים ולהסבת מבנים לשימוש מלונאי. הסבב הראשון פורסם לפני כחצי שנה והבקשות שהוגשו במסגרתו נמצאות בשלבי טיפול. סך התקציב לשני המסלולים 65 מיליון שקלים. פירוט הנוהל מפורסם באתר משרד התיירות.