mehonameshulalד"ר גדעון רון, מראשוני העוסקים ברפואה הסינית בישראל, מחבר הספר 'בריאות נוסח סין', יועץ בענייני בריאות ברדיו ובטלוויזיה, יוצא בימים אלה, יחד עם הפזמונאי יוסי בכר, עם ספר חדש לילדים ולהורים כאחד: המכונה הכי משוכללת בעולם, מבחר סיפורים סיניים על בריאות לילדים ולהורים כאחד

כלים

"האם יש משהו שחשוב לנו יותר מבריאות ילדינו?" שואלים מחברי הספר. מסתבר שלא. לפני מספר שנים ערך כתב עת יוקרתי בארה"ב סקר כלל-עולמי ובו נתבקשו אלפי אנשים להשיב על השאלה: "מהו הדבר החשוב לכם ביותר?" מבין כל האפשרויות (מעמד, כסף, זוגיות, קריירה ועוד) זכתה במירב הקולות התשובה: "הבריאות של הילדים".

זו הסיבה שמחברי הספר (96 עמודים, 89 ₪, הוצאת דני ספרים) ד"ר גדעון רון ויוסי בכר יזמו, לטובת הילדים וההורים כאחד, את המסע הנוכחי להכרת הבריאות. הכרות זו חשובה בייחוד לנוכח שפע הפרסומות הגלויות והסמויות, המכוונות ישירות לילדינו.

אך מה זאת "בריאות"? האם יתכן שמרוב התעסקות במחלות ובתרופות הזנחנו אותה קצת? האם שכחנו שכשם שחושך מגרשים באור (ולא במקלות), כך מחלות "מסלקים" בבריאות (ולא בתרופות)?

והבריאות הגופנית והנפשית, באמצעות מי היא מתבטאת? באמצעות המכונה המשוכללת ביותר בעולם – הגוף. הגוף הוא מכשיר מיומן בעל יכולות מגוונות שעובד בשבילנו כל הזמן ולכן חשוב שנקשיב לו ונשמור עליו. ומכיוון הוא די ותיק בעולם, תלווה אותו בדרכנו זו, חשיבה-בריאותית רבת שנים אף היא – הסינית.

בתקופתנו בה כמעט כל מוצר הוא "תוצרת סין" ניתן ללמוד מהתרבות הסינית גם פרק בהלכות בריאות. ברפואתם, שמסופר שהתפתחה בתקופה בה נהוג היה לשלם לרופא רק כל זמן שבריאים, מושם דגש על מניעת מחלות ולא רק על הגילוי המוקדם וניסיון הריפוי כפי שנהוג במערב. ובלשונו של הספר: "בשטח הריפוי יש אמירה די נודעת: כוח המרפא של הרפואה המונעת".

מסרים חיוביים שראוי שיעברו מהורים לילדיהם נוהגים הסינים להעביר באמצעות סיפורים (מידע ללא סיפור, לדבריהם, כמוהו כתבשיל ללא תבלין).

הספר מכיל 22 סיפורים מחורזים, מהנים (לילדים) ומחכימים (להוריהם), המלווים נסיך סיני מילדותו עד זקנתו כקיסר. בינות לחרוזי הסיפורים יחייכו אליכם נושאים חשובים כגון: תזונה נכונה, שינה מספקת, חשיבה חיובית, שמירה על הסביבה ועוד.

בסופו של כל סיפור מובאת תובנה העולה מתוכו, לדוגמא: נהוג לומר "לשמור על הבריאות", אך יש לומר "ליצור את הבריאות". הבריאות אינה דבר שעליו שומרים;היא תהליך מתמשך שאותו יוצרים.

כתבו וחרזו (על פי סיפורים סיניים) החברים מנוער:

יוסי בכר, פזמונאי, סופר, מפיק ואיש חינוך. אחראי לשורה ארוכה של פזמונים, ספרים, תוכניות רדיו וטלויזיה והפקות חינוכיות.

ד"ר גדעון רון, מראשוני העוסקים ברפואה הסינית בישראל. מחבר הספר 'בריאות נוסח סין'. מומחה-יועץ בנושאי בריאות ברדיו ובטלוויזיה. חורז להנאתו מגיל שבע. ד"ר לרפואה סינית ונטורולוג, מרצה בכיר בנושא הרפואה המשלימה, מתגורר במושב אמירים. חזר ארצה ב-1976 אחרי שמונה שנות לימוד והוראה בחו"ל כולל דוקטורט בסין, הקים את בית הספר לרפואה אלטרנטיבית באוניברסיטת חיפה, ניהל את היחידה לרפואה משלימה בבית החולים 'זיו' בצפת ומטפל בחולים במרפאותיו בתל אביב, חיפה, ראשון לציון ואמירים. היה בין מייסדי האגודה הישראלית לריפוי סיני מסורתי, כתב את הערך "רפואה לא קונבנציונלית" באנציקלופדיה העברית.