בשבועות הקרובים, נעלה מאמרי שאלות ותשובות בתחומי המעמד האישי, כגון מזונות, גירושין , משמורת, רכוש, וידועים בציבור. לאחר שבשבוע שעבר עסקנו בידועים בציבור, השבוע נעסוק במזונות אישה

כלים

שאלה:

הנני בת 55, נשואה 30 שנים ומצויה בהליכי גירושין. משכורת בעלי הינה גבוהה, בעוד אני עובדת במשרה חלקית, לאחר שמרבית שנות נישואינו גידלתי הילדים ולא יצאתי לעבוד.

בעלי עזב את הבית ואיני יכולה להתמודד עם ההוצאות הרבות, וחלה ירידה דרסטית ברמת חיי, מה גם שטרם בצענו חלוקת רכוש והכספים. האם אני זכאית למזונות? ילדיי כולם בגירים ואיני מקבלת דבר עבורם.

תשובה:

במקרה אותו תיארת, יתכן ותהיי זכאית לקבל מזונות אישה מבעלך, עד לגט.

על בעלך מוטלת חובה לזון אותך ולדאוג לצרכייך השונים, ע"פ רמת חייכם, כל זמן נישואיכם, גם אם אתם מצויים בסכסוך גירושין, שכן כך התחייב בכתובתך.

החובה תקפה גם בעת סכסוך גירושין. לאחר מתן הגט, החיוב מתבטל. גובה החיוב הוא בהתאם לרמת החיים לה הורגלת.

ע"פ הנתונים החלקיים בשאלה, נראה כי את זכאית לתבוע מזונות אישה בביהמ"ש לענייני משפחה או בביה"ד הרבני. עלייך לחשב הסכום אותו את צריכה למימון הוצאותייך, כפי שהורגלת, וממנו לנכות את משכורתך.

לדוגמה, נניח והורגלת לכיסוי צרכייך בגובה 5,000 ₪ בחודש, ואת משתכרת 2,000 ₪ לחודש. עלייך לקזז סך זה כך שהסכום הסופי שתדרשי הינו 3,000 ₪.

חשוב לציין כי גם במקרה בו השתכרותך אינה מספיקה עבורך- יתכן ולא תקבלי מזונות אישה.

לעיתים, בתי המשפט או ביה"ד יחליטו לא יחייבו הבעל במזונות אישה בעת סכסוך גירושין, במיוחד אם יחששו כי יגרם עיכוב גט ו/או לסחטנות.

כמו כן, ביה"ד הרבני ישלול זכאותך למזונות אישה באם יוכח כי בגדת בבעלך, ו/או סרבת לקיים עימו יחסי אישות, ו/או עזבת את הבית ללא סיבה מספקת, ו/או אם ביה"ד הורה לך ליתן גט- וסירבת.

הכותב, עו"ד אריאל דרור המתמחה בדיני משפחה וירושה. המשרד הינו משרד בוטיק לדיני משפחה, מזה למעלה מעשור. עורכי הדין במשרד עוסקים בתיקי משפחה המשלבים תחומים מגוונים לרבות הסכמי ממון, מזונות, פירוק שיתוף, ידועים בציבור, אבהות, חטיפות ילדים, וצוואות וירושות.

כל האמור במאמר זה לא בא במקום ייעוץ משפטי פרטני ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד.