בסמינר שהתקיים הבוקר ציין ראש המשלחת מר מוקש קומאר, IAS, מנכ"ל iNDEXTb, מממשלת גוג'אראט כי ממשלתו צפויה להשקיע בעשור הקרוב כ 220 מיליארד דולר בתחומים של פיתוח תשתיות, טכנולוגיות מים, אנרגיה סולארית, אנרגיה חלופית, חקלאות, בטחון המולדת ומדעי החיים.
אבי חפץ, מנכ"ל מכון היצוא ציין את הגידול המשמעותי שחל בהיקף היצוא להודו במחצית השנה הראשונה שהסתכם בכ 990 מיליון דולר, גידול של 102% לעומת תקופה מקבילה אשתקד. הודו בתקופה זו מדורגת במקום השני ביעדי היצוא של ישראל. עוד ציין כי בימים אלה מפעיל מכון היצוא את "תוכנית שביט">תוכנית שביט בהודו בתחומים: תקשורת, תוכנה, ובטיחות ואבטחה. חפץ הדגיש כי לאור ההצלחה בפעילות בשוק ההודי מתכוון מכון היצוא להרחיב את הפעילות גם לתחום מדעי החיים.
בין אנשי המפתח במשלחת מגוג'אראט: מר ג'אנאק שאה, מנכ"ל, iNDEXTb , מר דינש שאה, מנכ"ל, IBI Chematur, מר ג'איאני מ' פאטל, יו"ר בפועל, Meghmani Organics Limited, ד"ר ראג'יב א. מודי, וד"ר גיטה פאטל, מנכ"ל וסגן הנשיא – חטיבת החקלאות של חברת Cadila Pharmaceuticals Limited, מר קישור וויראני, יו"ר, קבוצת KARP, מר ר' ש' סודהי, מנכ"ל אחראי, GCMMF Limited.
גוג'אראט, הממוקמת בחוף המערבי של הודו, היא המדינה המתועשת בהודו ויש בה שילוב נדיר של מיקום גיא וגרפי אסטרטגי, תשתיות עדכניות, כוח עבודה רב-לשוני וריכוז משאבים עסקיים ופיננסיים. בגוג'אראט תוכננו אזורי תעשייה מיוחדים ואזורי השקעה, והמדינה השקיעה מאמצים רבים ביצירת סביבה עסקית ורגולטורית מעודדת ביותר עם דגש על חקלאות, תעשיה בטחונית, הנדסה, כימיקלים ותרופות, וביו טכנולוגיה. במשלחת מקווים כי יכולותיה של ישראל בתחומים אלו יספקו בסיס מצויין לבניית שותפויות שימריצו את כלכלות שני האזורים.
וועידת גוג'אראט (Vibrant Gujarat) תתקיים ב12 עד ל-13 בינואר, 2011 בעיר הולדתו של המהאטמה גאנדי, גאנדינאגאר. ועידה עולמית דו-שנתית זו תשמש פלטפורמה להבין ולהכיר מקרוב את ההזדמנויות העסקיות שבמדינת גוג'אראט, כמו גם את האפשרויות להציג את היתרונות של התעשיה, הטכנולוגיות , המוצרים והשירותים הישראליים ולקיים פגישות פנים מול פנים ובשולחן עגול בין משקיעים פוטנציאליים ופקידי ממשל. ארבע הועידות העסקיות האחרונות בגוג'אראט היו הצלחה גדולה עם למעלה מ-20,000 משתתפים מיותר מ-47 מדינות, שהגיעו לגוג'אראט ללמוד על הפוטנציאל ולפעול להרחבת עסקים קיימים.