shtynbergחג הַסִיגְד, חג העדה האתיופית, יצויין בחולון בתערוכת ציורים של האמן היילו דוויט במרכז שטיינברג ובחגיגה ססגונית במתנ"ס לזרוס

כלים

תחת השם "בהלווין" ("מסורת" – בשפה האתיופית), תיפתח ב- 9.11.10 תערוכת ציורים במרכז שטיינברג של האמן היילו דוויט. טקס הפתיחה יתקיים במעמד ראש העיר, מוטי ששון, וסגן שגריר אתיופיה בישראל, יפרדו גטנט.

בציוריו מעבד דוויט את התנ"ך על פי ראות עיניו תוך נגיעות בפנטזיה. התוצאה הינה ציורים צבעוניים מאוד, שורשיים ואותנטיים מלאי פולקלור אתיופי. דוויט משלב בעבודותיו גם רקמה עדינה וצבעונית.

היילו דוויט, יליד אתיופיה, עלה לארץ עם משפחתו בשנת 2006 ומתגורר בחולון. באתיופיה גר באדיס אבבה, בה הציג מספר תערוכות של עבודותיו.

התערוכה הנוכחית מוצגת לרגל חג הסיגד - חג הכיסופים לציון של הקהילה יוצאת אתיופיה, והינה הינה בשיתוף פעולה של אגף הרווחה, מרכז שטיינברג, משרד הקליטה, בית העולה ובנק לאומי. אוצרת התערוכה – מאירה אוהד-דורי.

בנוסף לתערוכה, תיערך לרגל החג חגיגה ססגונית במתנ"ס 'לזרוס', ביום שני, 1.11.10 בשעה 18:00 במעמד ראש העיר, מוטי ששון, והקייס סמני, רב הקהילה.

האורחים ייהנו מהופעת הבכורה של רקדניות להקת הנערות האתיופיות "אבבה" וממופע ססגוני של להקת בהלצ'ין, שיציגו ריקודים ושירים מסורתיים.

כי חג הסיגד הינו החג המשמעותי ביותר בחיי הדת של יהודי אתיופיה וקיומו היווה מוקד לגיבוש הזהות הדתית, הרוחנית והקהילתית של ביתא ישראל .

במשך דורות חלמו יהודי אתיופיה על השיבה לירושלים כדי להתאחד מחדש עם שאר היהודים. חג הסיגד היה ליום של צום, בקשת מחילה על חטא, מקור להתחזקות במצוות, יום של גיבוש בקרב קהילת ביתא-ישראל, ומעל לכל, תחינה בפני האל 'שישיב את עמו - ביתא-ישראל - לירושלים, ביטוי לכיסופים לציון.

עפ"י המסורת, הסיגד הוא זכר לחידוש הברית בימי שיבת ציון, כאשר עזרא ונחמיה אספו את הגולים שחזרו לירושלים, קראו בפניהם את התורה וחידשו את האמונה בין ישראל והקב"ה, לשמור את התורה ולהיבדל מגויי הארץ. לטקס בחג משמעות סמלית לזיכרון מעמד הר סיני. על פי אמונת יהודי אתיופיה, נערך הסיגד הראשון בימי נחמיה.