ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת, בראשות ח"כ חיים כץ, אישרה: מעתה יתוגמלו קופות החולים על פי גיל המבוטחים, מינם וקיום סניפים ושירותים בפריפריה. משרד הבריאות: 160 מיליון שקלים יועברו לצורך שיפור השירות של התושבים בפריפריה

כלים

הבוקר, יום שני, 13.10.2010, אישרה הוועדה את תקנות ביטוח בריאות ממלכתי (הקצאה לקופות החולים). תחילתן של התקנות ב-1 בנובמבר 2010, ומדי ארבע שנים יתכנס צוות שידון בעדכונן.

יושב ראש הוועדה, ח"כ חיים כץ (ליכוד) הדגיש ואמר: "מדובר בבשורה של ממש, אם כי יש עדיין מה לשפר. המטרה העיקרית שמובילה את הוועדה היא הרצון להטיב עד כמה שניתן עם תושבי הפריפריה".

משרדי הבריאות והאוצר פנו לוועדה עם נוסחה חדשה לחישוב כספי חוק ביטוח הבריאות הממלכתי המחולקים לקופות החולים. הם ביקשו להתחשב בגיל המבוטח (משקל רב יותר למבוגרים וזקנים וכן לתינוקות בשנתם הראשונה), במין המבוטח (בגילאים הצעירים ביותר ובגילאים המבוגרים ביותר הגברים עולים יותר מהנשים), וכן במיקומו הגיאוגרפי (ככל שהקופה נוכחת יותר באזורי פריפריה, כך תתוקצב יותר). בנוסף, הצהירו במשרד הבריאות כי יתווספו 160 מיליון שקלים צורך שיפור השירות של התושבים בפריפריה.

בעקבות הנוסחה החדשה ועל פי תחשיב משרד הבריאות שהובא בפני הוועדה, קופת חולים מכבי תקבל תוספת לתקציב בסך 15 מיליון שקלים, ללאומית יתווספו 8 מיליון שקלים ואילו מקופת חולים מאוחדת ייגרעו 24 מיליון שקלים. נציגי קופות החולים ומשרד הרווחה הסתייגו בדיונים קודמים ממרכיבי הנוסחה החדשה וטענו כי חסרה התייחסות למרכיבי פיתוח בקהילה, אנשים הסובלים מפיגור ונכויות, ומחלות עם מספר מצומצם של חולים. עם זאת, בדיון היום, הצהיר נציג קופת חולים מאוחדת: "אנחנו מקבלים את התקנות ונפעל להתמודד איתן".

נציג האגודה לזכויות האזרח טען שקריטריון הפריפריה בתחשיב הוא מעוות, מכיוון שהוא מתבסס על מיקום גיאוגרפי בלבד, כך שעיר כמו לוד לא תזכה בתוספת כספית בשל מיקומה במרכז הארץ, בעוד היישוב המבוסס עומר כן ייכלל במדד, בשל מיקומו בדרום הארץ.