מנת בריאות רעננה של פטריות פורטובלו, ברוקולי ואספרגוס מאודים ומוגשים ברוטב/איולי חליטת קרם לימונית. במנה זו משמשים אותנו התיונים למיצוי טעמים לימוניים ורעננים, שנפגשים פעמיים במנה הזו – ראשית הם עוטפים בעדינות את הירקות בעת החליטה שלהם, בסיר שכולו תה לימונית. ואחר כך – הם מעניקים ניחוח הדרים עמוק לרוטב איולי סמיך ועשיר
חומרים –לרוטב איולי לימונית -
1/2 כוס מים רותחים
3 תיוני חליטת קרם לימונית מסדרת The LEAVES COLLECTION של ויסוצקי
גרידה ומיץ מחצי תפוז
5 כפות מיונז
2 כפות חרדל דיז'ון גרגירים
1 כף סילאן
2 שיני שום קצוצות דק
מעט מלח ופלפל
חצי בצל סגול קצוץ
לירקות -
5 תיוני חליטת קרם לימונית מסדרת The LEAVES COLLECTION של ויסוצקי
2 ליטר מים רותחים
250 גרם פטריות פורטובלו חתוכות לרבעים
2 צרורות אספרגוס
300 גרם אפונה סינית טרייה
300 גרם ברוקולי טרי
אופן ההכנה –
מכינים את האיולי -
מניחים את התיונים במים רותחים למשך 4 דקות, כך שמתקבלת חליטה לימונית מרוכזת מאד. מוציאים את התיונים. מערבבים את החליטה שהכנו עם שאר החומרים בעזרת מטרפה, עד לקבלת איולי במרקם חלק.
חולטים את הירקות -
בסיר רחב מביאים את המים לרתיחה, מכניסים את התיונים ל- 4 דקות, כך שנוצר סיר של חליטת לימונית. מוציאים את התיונים. חולטים את הירקות בסיר, על אש גבוהה, כל פעם סוג ירק אחד, למשך דקה. מוציאים את הירקות עם כף מחוררת ומניחים בצלחת הגשה מרכזית. מגישים לצד איולי הלימונית.