בקרב הארגונים הסביבתיים מזהירים שהצעה שהיתה אמורה לעלות לדיון ע"י משרד האנרגיה והמים, המקדמת שורה של צעדים להתמודדות עם אפשרות של מחסור בחשמל בקיץ, היא למעשה קידום אמצעים מזהמים של שריפת סולר, תוך התעלמות מוחלטת מהאופציה הסביבתית של אנרגיה סולארית.
יש לציין כי הכוונה להעלות את ההצעה לדיון מחר ירדה מסדר היום של הדיון הממשלתי, לאחר שפורסם קיום ההפגנה.
רכז תא מגמה ירוקה במכללת הדסה בירושלים, גדי קולקר, מוסיף: "לא סתם הנושא הורד מסדר היום. הטענות שאנחנו מביאים הן נכונות ובאמת משרתות את הציבור, זאת לעומת ההחלטות שהיו אמורות להתקבל בישיבת הממשל . זה אבסורד לרכוש גנרטורים וסולר מזהם מחו"ל כשבארץ אנשי עסקים מוכנים לספוג עלויות לטווח הקצר ולהשקיע באנרגיה סולארית למען חסכון לטווח הארוך, אך הדבר לא מתאפשר בשל חוסר יוזמה של שר האנרגיה והמים, עוזי לנדאו.
התוצאות מהחלטות הממשלה הצפויות יגרמו לפגיעה חמורה בציבור, גם בשל זיהום האוויר שיפגע באזרחים וגם בשל ההחלטה המזעזעת על הפסקות חשמל יזומות בערי הפריפריה."
כחלק משורת הצעדים המוצעים ע"י משרד האנרגיה והמים כלול חיבור צרכני חשמל גדולים, ביניהם בתי חולים, לגנרטורים מזהמים שעובדים על סולר, והפסקות חשמל ייזומות בפריפריה. ההצעה מתעלמת לחלוטין מפוטנציאל קיים וזמין של ייצור חשמל באמצעות גגות סולאריים.
הפיתרון הסולארי יעיל יותר הן מהבחינה הכלכלית והן מהבחינה הסביבתית, במציאות שבה האנרגיה הסולארית הופכת לזולה יותר ויותר, בזמן שהממשלה מציבה יעדים של הגדלת השימוש באנרגיה מתחדשת, וישראל חתומה על אמנות בינלאומיות להקטנת פליטות של גזי חממה.