אגוד לשכות המסחר משך את עתירתו נגד שר התמ"ת, התאחדות התעשיינים והתאחדות בעלי המלאכה; שופטי הבג"צ: "אין הצדקה להיענות לבקשת איגוד לשכות המסחר". בדיון שנערך בסוף השבוע (20/5) בבית המשפט העליון, במסגרת ישיבתו בבג"צ, הבהיר הרכב השופטים בראשות נשיאת בימ"ש עליון, השופטת דורית בייניש, לאגוד לשכות המסחר לחזור בו מהעתירה שהגיש נגד שר התמ"ת, בנימין פואד בן אליעזר, התאחדות התעשיינים והתאחדות בעלי המלאכה

כלים

השופטים הבהירו כי אינם רואים כל הצדקה להיענות לבקשות האגוד. איגוד לשכות המסחר, בראשות אוריאל לין, ניהל מאבק ממושך לשינוי תקנות גביית דמי טיפול מקצועי ממעסיקים. במסגרת המאבק הגיש איגוד לשכות המסחר עתירה לבג"צ כנגד שר התמ"ת, התאחדות התעשיינים והתאחדות המלאכה והתעשייה.

כאמור, בעקבות הדיון בבג"צ, שנערך בסוף השבוע, נאלץ איגוד לשכות המסחר למשוך את העתירה ולבטלה. התאחדות התעשיינים והתאחדות המלאכה והתעשייה יוצגה ע"י עו"ד גדעון הולין.

מאיגוד לשכות המסחר נמסר בתגובה: "איגוד לשכות המסחר משך את העתירה תוך שמירה על מלוא טענותיו ומבלי שבג"צ פסק לגופו של עניין. האיגוד הסכים למשוך את עתירתו בעקבות כך שמשרד התמ"ת הניח על שולחן וועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת נוסח מתוקן של תקנות. נוסח התקנות החדש, שהוכן ע"י משרד התמ"ת בעקבות הגשת העתירה של איגוד לשכות המסחר, אמור לתקן את הפגיעה שהייתה קיימת בחופש הבחירה של מעסיקים להשתייך לארגון מעסיקים עפ"י בחירתם החופשית.

איגוד לשכות המסחר ימשיך לפעול במסגרת דיוני וועדת העבודה כדי לוודא שאכן הפגמים הוסרו מהתקנות הקיימות. עפ"י החלטת בית המשפט העליון, אם וככל שהתקנות החדשות עדיין יהוו פגיעה בחופש הבחירה של מעסיקים, להשתייך לארגון מעסיקים אליו הם חפצים להשתייך, יעמדו לאיגוד מלוא הטענות והם יוכלו לעתור שוב לבג"צ בעניין זה."